Tudi vi te jedi pripravljate napačno?

Če ste ljubitelj zelenjave in je pojeste veliko, potem morate vedeti tudi to, kako se jo pripravlja pravilno. To je namreč zelo pomembno.
Pomembno je, da zelenjavo kuhate pravilno. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Pomembno je, da zelenjavo kuhate pravilno. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Korenje in brokoli
Največ hranljivih snovi bo ostalo v korenju in brokoliju, če ju boste na hitro prepražili na visoki temperaturi in stalno mešali. Če režete to zelenjavo na drobne koščke in jo dolgo kuhate, izgublja hranilne snovi, tudi zelo močne antioksidante, ki preprečujejo nastanek raka.

Česen
Ko uporabljate česen, ga drobno sesekljajte, potem pa pustite stati 15 minut. S tem boste pripomogli, da bo nastala encimska reakcija, ki sprošča zelo močne antioksidante.

Sladki krompir in buče
Veliko zelenjavo, kot so sladki krompir, buče, koleraba ipd, kuhajte v čim večjih kosih. Tako bo zelenjava izgubila manj hranilnih snovi. Ne kuhajte zelenjave predolgo, s tem izgublja več hranilnih snovi.

Krompir
Če boste kuhali celi krompir z olupkom, boste pripomogli, da bo v njem ostalo več vitamina C.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti: Božični piškoti

Božični piškoti so nepogrešljiv del božičnih praznikov....

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Recept za najboljšo OREHOVO POTICO

Orehova potica je najpogosteje na mizi ob raznih prazni...

Božična peka: Medenjaki

Medenjaki so piškoti, ki jih najpogosteje pečemo za Bož...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Recepti: 3 zimske jedi na žlico, ki vas bodo ogrele

Zimske jedi na žlico! Enolončnice na žlico so še posebe...

Več vrst sladkorja: Kateremu se moramo izogibati?

Sukroza (saharoza), glukoza in fuktoza so vrste sladkor...

Izšla je decembrska številka revije Vzajemnost 2025

Osnovna ideja Rdečega križa je pomagati pri ohranjanju ...

Iz raziskave: Multivitamini so ključ do boljšega spomina in kognitivnih sposobnosti

Tako kaže najnovejša raziskava, s katero ugotavljajo, d...

Biftek brez surovega mesa

Hitro je pripravljen, ne vsebuje surovega mesa, zelo je...

3. najboljši napitki za hujšanje

Se že pripravljate na poletje? Preverite, kateri napitk...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.