Tudi vi te jedi pripravljate napačno?

Če ste ljubitelj zelenjave in je pojeste veliko, potem morate vedeti tudi to, kako se jo pripravlja pravilno. To je namreč zelo pomembno.
Pomembno je, da zelenjavo kuhate pravilno. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Pomembno je, da zelenjavo kuhate pravilno. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Korenje in brokoli
Največ hranljivih snovi bo ostalo v korenju in brokoliju, če ju boste na hitro prepražili na visoki temperaturi in stalno mešali. Če režete to zelenjavo na drobne koščke in jo dolgo kuhate, izgublja hranilne snovi, tudi zelo močne antioksidante, ki preprečujejo nastanek raka.

Česen
Ko uporabljate česen, ga drobno sesekljajte, potem pa pustite stati 15 minut. S tem boste pripomogli, da bo nastala encimska reakcija, ki sprošča zelo močne antioksidante.

Sladki krompir in buče
Veliko zelenjavo, kot so sladki krompir, buče, koleraba ipd, kuhajte v čim večjih kosih. Tako bo zelenjava izgubila manj hranilnih snovi. Ne kuhajte zelenjave predolgo, s tem izgublja več hranilnih snovi.

Krompir
Če boste kuhali celi krompir z olupkom, boste pripomogli, da bo v njem ostalo več vitamina C.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

POZOR: Te hrane ne kombinirajte skupaj!

Ni pomembno samo, kaj in kako jemo, temveč tudi, ali hr...

100% naravne rešitve za bolj zdrava jetra

Preverite, kakšni so znaki, če so vaša jetra preobremen...

Očistite svoje črevesje z živili, ki jih imate doma

Prebavni sistem igra ključno vlogo pri vašem zdravju in...

Sadje, ki nežno očisti črevesje – in okrepi prebavo

V zrelih letih se pogosto zgodi, da prebava ni več tako...

Zdravje na mizi: Domači bučni kruh

Ste že slišali za bučni kruh? Poleg tega, da je izredno...

FMD DIETA – ste že slišali za njo? Dieta, ki deluje enako kot post, a ni postenje

Ste že slišali za FMD dieto? To je posebna dieta, ki po...

Vas mučijo napenjanje, zaprtje, neredna prebava? Jejte TO in vaša prebava se bo uredila!

Predstavljamo vam sestavino (in živila), ki vam lahko p...

Recept: Špinačne palačinke s skuto in dimljenim lososom

Hitre, enostavne, okusne in zdrave - špinačne palačinke...

Iz Jožičine kuhinje: Panna cotta s smetano in čokolado

Njami! Za vse ljubitelje čokolade in čokoholike. Prepro...

Moč zdravilnih gob: pomoč pri avtoimunih, nevrodegenerativnih boleznih in pri raku

Gobe. Kaj je vaša prva asociacija? Večinoma najprej pom...

Recept: Timijanov sirup z medom

Recept za timijanov sirup! Thymus vulgaris, bolj poznan...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.