Tudi vi te jedi pripravljate napačno?

Če ste ljubitelj zelenjave in je pojeste veliko, potem morate vedeti tudi to, kako se jo pripravlja pravilno. To je namreč zelo pomembno.
Pomembno je, da zelenjavo kuhate pravilno. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Pomembno je, da zelenjavo kuhate pravilno. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Korenje in brokoli
Največ hranljivih snovi bo ostalo v korenju in brokoliju, če ju boste na hitro prepražili na visoki temperaturi in stalno mešali. Če režete to zelenjavo na drobne koščke in jo dolgo kuhate, izgublja hranilne snovi, tudi zelo močne antioksidante, ki preprečujejo nastanek raka.

Česen
Ko uporabljate česen, ga drobno sesekljajte, potem pa pustite stati 15 minut. S tem boste pripomogli, da bo nastala encimska reakcija, ki sprošča zelo močne antioksidante.

Sladki krompir in buče
Veliko zelenjavo, kot so sladki krompir, buče, koleraba ipd, kuhajte v čim večjih kosih. Tako bo zelenjava izgubila manj hranilnih snovi. Ne kuhajte zelenjave predolgo, s tem izgublja več hranilnih snovi.

Krompir
Če boste kuhali celi krompir z olupkom, boste pripomogli, da bo v njem ostalo več vitamina C.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Recept naših babic: Jabolčna čežana

Letošnja jesen je bila radodarna. Jabolk je v izobilju ...

Podprite svoje telo in energijo na naraven način

Z leti se telo naravno spreminja, kar prinaša posebne i...

Okusni evrokrem - naredite ga sami!

Popolnoma enostavno lahko sami naredite zelo okusen dom...

Slovenci vse bolj cenimo, da je hrana lokalna, ali je sezonska, pa pogosto spregledamo

Slovencem je okus domačega vse bolj pomemben. Radi namr...

Beli madeži na nohtih: Kaj pomenijo?

Beli madeži na nohtih so eden izmed najpogostejših znak...

Naredite najbolj okusno testo za pico!

Imate tudi vi radi hrustljavo in tanko testo za pico? P...

Kaj jesti za močne kosti: 7 živil, ki jih je dobro uživati vsak dan

Z leti postanejo kosti vse bolj občutljive. Tudi če bol...

Tega za zajtrk nikar ne jejte!

Znano je, da je zajtrk zelo pomemben obrok, od njega je...

Zakaj je pitje vode s kisom tako zdravo?

Jabolčni kis z vodo dela čudeže. Je izredno zdravilen i...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.