Vikend odprtih vrat v Lukovici navdušil obiskovalce

Moj čas > Dogodki | piše: Andreja Košir | 6.9.2016
Pestro dogajanje je pretekli konec tedna zaznamovalo Vikend odprtih vrat v Lukovici, prireditev, ki sta jo organizirala Razvojni center Srca Slovenije in Občina Lukovica.
Društvo upokojencev Lukovica se je še posebej izkazalo, foto Razvojni center Srca Slovenije
Društvo upokojencev Lukovica se je še posebej izkazalo, foto Razvojni center Srca Slovenije
Društvo upokojencev Lukovica se je še posebej izkazalo, foto Razvojni center Srca Slovenije Obiskovalci Lukovice so se lahko okrepčali v gostilni in pizzerii Furman, foto Razvojni center Srca Slovenije V kavarni Mia so obiskovalcem postregli z odlično Foto-RCSS V poskusnem sadovnjaku na Brdu pri Lukovici je bilo še posebej živahno, foto Lin&Nil V Srečni hiši so otroci uživali v igri in prebiranju eko knjigic, foto Lin&Nil
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Obiskovalci so si ogledali sadovnjak, se sprehodili po učni čebelarski poti, se družili s poniji, najmlajši pa so se podali na lov za skritim zakladom.

Aleksandra Gradišek, direktorica Razvojnega centra, je povedala, da so vrata obiskovalcem odprli številni lokali, ustanove in društva ter jim tako približali kraj in vse, kar ta ponuja. Sogovornica pravi, da je tovrstni dogodek pravi način za promocijo kraja in predstavitev dogajanja v njem.

Obiskovalci Lukovice so na Vikendu odprtih vrat lahko spoznavali turistično ponudbo kraja in se družili z domačini. Poslušali so dve potopisni predavanji, si ogledali muzejsko zbirko iz pšeničnih kit in ličkanja, se preizkusili v šivanju, slikanju in izdelavi cvetja, se poučili o osnovah retorike, izvedeli kaj novega o koščičarjih, degustirali med in medeni liker, jahali konje ter si ogledali razstavo ročnih in likovnih del in skulptur, ki jih je v Pungartnikovi hiši na ogled postavilo Društvo upokojencev Lukovica. Izkazali so se tudi člani Kulturno-umetniškega društva Fran Maselj Podlimbarski, ki so navdušili s kulturnim programom in obiskovalcem prikazali gašenje s staro brizgalno. Večina programa za najmlajše pa se je odvijala v Srečni hiši.

Raznolike družabne in izobraževalne aktivnosti ter številne ugodnosti in popuste je za obiskovalce pripravilo več kot 10 lokalnih ponudnikov: Društvo upokojencev Lukovica, Srečna hiša, Turistično društvo Preserje pri Lukovici, poskusni sadovnjak Brdo Kmetijskega inštituta Slovenije, Čebelarska zveza Slovenije, Gostišče pri Čebelici, trgovina Čebelarna, Kulturno umetniško društvo Fran Maselj Podlimbarski, Športno konjeniško društvo Bregar, dvorec Rus, gostilna in pizzeria Furman, kavarna Mia in Avto-moto društvo Lukovica.

Vikend odprtih vrat v Lukovici je bil v tem letu že četrti zapovrstjo. Razvojni center Srca Slovenije jih je pred tem organiziral še v Kamniku, Šmartnem pri Litiji in Litiji, naslednji bo v Mengšu. Razvojni center z Vikendi odprtih vrat omogoča ljudem in ponudnikom, da razvijajo svoje dejavnosti, posledično pa se na ta način krepi in bogati turistična ponudba, saj dobra promocija v posamezni kraj privabi številne nove obiskovalce.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kako pripravimo najboljšo francosko solato (+okusni recepti)?

Kako pripravimo najboljšo francosko solato? Francoska s...

5 nasvetov, kako si naravno pomagati pri suhi in občutljivi koži

Preverite, kaj svetuje narava, ko gre za suho kožo, ki ...

Test: Se tudi vaša srčna črta na obeh dlaneh ujema?

Dajte skupaj dlani, rahlo jih upognite in preverite, če...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

Seks v zrelih letih: 9 zdravilnih položajev

Preverite devet splošnih zdravilnih položajev, ki jih s...

ŠENTJANŽEVKA - »naravni antidepresiv«: uporaba, učinki in nabiranje

Morda je šentjanževka v današnjem času najbolj znana ko...

Kako skuhamo najbolj okusen Ragu stroganov (kultno jed iz govedine)?

Danes bom predstavila recept za govedino stroganov, in ...

Kaj vse mora biti v potovalni lekarni? (odgovarja magister farmacije)

Ko se odpravljamo na dopust, je sestavni del naše prtlj...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.