Tudi med procesom sušenja, slive ne izgubijo vitaminov in mineralov, ki predstavljajo izvor energije in zdravja za naše telo.
Suhe slive vsebujejo neoklerogene in klorogene kisline, ki spadajo med fenole, ki so močni antioksidanti. Vsebujejo tudi vlaknine. In prav zaradi tega suhe slive delujejo na maščobe, uravnavajo raven holesterola, uravnavajo krvni sladkor in pomagajo pri izgubi odvečnih kilogramov.
Tudi, če imate težave s prebavo, ne odvajate redno, so suhe slive pravo zdravilo za vas. Preprečujejo namreč, da bi se blato predolgo zadrževalo v črevesju in zato zmanjšujejo možnost za nastanek raka na debelem črevesju in nastanek hemoroidov.
Ker vsebujejo veliko prehranskih vlaknin, pomagajo preprečevati tudi bolezni srca in ožilja.
Strokovnjaki za prehrano svetujejo, da vsako jutro pojeste pest suhih sliv. Namesto jutranje kave lahko pijete čaj iz suhih sliv. Dodate jih lahko tudi v kompot. Za kosilo pa skuhate odlično proseno kašo s slivami. Vključite jih v svojo prehrano in si zagotovite delček zdravja, ki vam ga ponujajo.