Zadnja Odprta kuhna te sezone v Ljubljani

Aktualno > Dogodki | piše: Odprta kuhna | 28.10.2016
V petek, 28. oktobra, bo na Pogačarjevem trgu Odprta kuhna med 10. in 23. uro še zadnjič to sezono združila vse ljubitelje najboljšega, kar ima ponuditi slovenska kulinarična scena.
Odprta kuhna še zadnjič letos. (foto: Odprta kuhna)
Odprta kuhna še zadnjič letos. (foto: Odprta kuhna)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prva in najbolj priljubljena kulinarična tržnica pri nas namreč odhaja na zasluženi počitek, saj je letos razveseljevala dobrojedce v kar štirih slovenskih mestih – poleg Ljubljane še v Kopru, Celju in prvič tudi v Novi Gorici, kjer je doživela neverjeten sprejem.

»Od zgodnje pomladi do danes smo pripravili več kot 40 dogodkov, na katerih je gostovalo kar 75 različnih ponudnikov. Med njimi so bili tudi najboljši slovenski chefi, denimo Janez Bratovž iz JB Restavracije in Ana Roš iz Hiše Franko. Menim, da je prav ta kombinacija vrhunskih restavracij in hitov ulične kulinarike tisto, kar Odprto kuhno dela drugačno in tako priljubljeno,« je pred zaključkom sezone dejala Alma Kochavy, vodja projekta.

K neverjetnemu razvoju kulinarike na naših tleh ter izjemnemu razmahu uživanja v njej je Odprta kuhna zagotovo krepko prispevala. »A idej imamo še cel kup, zato nam bo zimski odmor prišel prav, da se bomo na njihovo izvedbo lahko dobro pripravili. Poleg raznolikosti si namreč na vseh področjih želimo zagotavljati vrhunsko izkušnjo, zato se ničesar ne bomo lotevali z levo roko,« je poudaril Lior Kochavy, direktor.

Na kako visoki ravni deluje Odprta kuhna dokazuje tudi to, da je edina »zero waste« kulinarična tržnica pri nas in širše. »Na to smo še posebej ponosni. Smo tudi del Zelene prestolnice Evrope, pri čemer odlično sodelujemo z Mestno občino Ljubljana. Vse smeti na Odprti kuhni se ločujejo, vsa embalaža hrane pa je povratna ali v celoti razgradljiva. Tudi viška hrane ne mečemo stran, temveč sodelujemo z Zavodom Pod strehco, ki jo uporabi v svoji ljudski kuhinji ali dostavi tistim, ki jo potrebujejo,« je razložila Alma Kochavy.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Simbolična pogreba Neishe in Marka Verdeva odprla razpravo o minljivosti

V Ljubljani je Slovensko društvo Hospic ob 30-letnici d...

Za nami je že 24. Festival za 3. življenjsko obdobje - ste ga obiskali tudi vi?

Festival za tretje življenjsko obdobje je tudi letos na...

»Dolgotrajna oskrba v praksi: sistem se gradi, človek pa ne sme ostati spregledan«

Kako se dolgotrajna oskrba udejanja v resničnem življen...

Janko Kozel (zgodba o presaditvi srca): "Zavedal sem se, da je smrt zelo blizu."

"Bolj ljubim življenje, vsak dan znova, vsak dan je zam...

V kavarni doma za starejše premagujejo samoto starosti

V vsakem domu za starejše ima kavarna poseben pomen. Ta...

Soda bikarbona: Nasveti, ki vam bodo takoj izboljšali življenje!

V prispevku boste našli zelo uporabne in enostavne nasv...

Največje napake, ki uničujejo lase

Včasih nehote počnemo napake, zaradi katerih pa so lasj...

KUHALNICA: Pica mumija za noč čarovnic

Vsako leto, ko se približuje noč čarovnic, želimo ustva...

Kako se z majhno pokojnino prebiti skozi mesec

Preverili smo, kam lahko upokojenci (in drugi) z nizkim...

Hemoroidi: Kako jih zdraviti?

Hemoroidi so bolezensko razširjene žile v spodnjem delu...

To je skrivnost najbolj okusnega kuhanega vina

Samo ščepec te začimbe, ki jo vsi dobro poznamo, dodajt...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.