Zakaj bi morali jesti zelene banane, pire krompirja pa nikoli več?

Ali ste vedeli, da je pire krompir za naše telo zelo škodljiv? Strokovnjaki za prehrano svarijo, da ga nikar ne jeste več!
Zelene banane so velika pomoč pri hujšanju, saj topijo maščobo. (foto: pexels.com)
Zelene banane so velika pomoč pri hujšanju, saj topijo maščobo. (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Tuji strokovnjaki za prehrano so na univerzi v Liverpoolu dokazali, da je pire krompir za naše zdravje škodljiv, medtem ko so zelene banane priporočljive.

Zelene banane tako kot polnozrnate žitarice, zelenjava, vsebujejo odporni škrob. To je najboljša oblika vlaknin, ki se počasneje absorbirajo in dajo telesu veliko energije. Četudi se škrob šteje med ogljikove hidrate, pa v zelenih bananah ne deluje tako. Ta vrsta škroba ne poviša ravni sladkorja v krvi in ne predstavlja tveganja za bolnike s sladkorno boleznijo. Strokovnjaki pa imajo še eno razveseljivo novico za vse tiste, ki želijo shujšati. Zelene banane so odlično orožje v boju z odvečnimi kilogrami, saj pospešeno topijo maščobe v telesu.

Za pire krompir pa svarijo ravno obratno. Ta naj bo čim redkeje na vaši mizi, saj je poln sladkorja. Zaradi same priprave krompirja, se sladkor dvigne za kar 35- odstotkov. To se dogaja med kuhanjem in med pripravo pire krompirja. Takrat se namreč škrob, ki je v krompirju, pretvori v sladkor. Ampak, to se ne zgodi le s krompirjem. Enako se dogaja na primer z jabolkom, če ga kuhate in zmečkate v pire.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kako pripravimo najboljšo francosko solato (+okusni recepti)?

Kako pripravimo najboljšo francosko solato? Francoska s...

Rožmarinov pripravek proti izpadanju las (preizkušen recept ambasadorke Jožice)

Naša ambasadorka Jožica z nami deli učinkovit recept za...

Iz Jožičine kuhinje: Domači puding

Ali veste, da lahko povsem sami pripravite zelo okusen ...

KUHALNICA: Okusna domača čokolada

Domača čokolada, ni je boljše, narejena točno po našem ...

Trije poletni recepti brez kuhanja – za vroče dni, ko ne želite prižgati štedilnika

Ko poletje pokaže zobe, je zadnja stvar, ki si jo želim...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

RECEPT: Najbolj okusna jabolčna marmelada

Jabolčna marmelada je zares univerzalna, zato jo je dob...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

To je hrana, ki je rak ne mara!

Ali ste vedeli, da lahko s pomočjo pravih živil uničuje...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Potopis iz Kitajske: modrost lepote in zdravja skozi oči Jasmine Kandorfer

Jasmina Kandorfer ni le voditeljica in obraz priljublje...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.