Žalostno: Med iz Slovenije?

Na Zvezi potrošnikov Slovenije so objavili fotografijo medu. Tega naj bi nabrale naše čebele, kranjske sivke, a poreklo medu izdaja, da temu ni tako …
So med nabrale naše čebele ali ne? (foto: ZPS)
So med nabrale naše čebele ali ne? (foto: ZPS)
So med nabrale naše čebele ali ne? (foto: ZPS) Kranjske sivke so se spremenile v marljive čebele. (foto: ZPS)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Ali je v naši Sloveniji sploh še kaj poštenega, se sprašujemo ob takšnih in podobnih situacijah. Kakšno hrano sploh jemo? Kje je meja? Kdaj se bo to končalo?

Na spletnem portalu Zveze potrošnikov Slovenije so objavili etiketo medu, ki naj bi ga nabrale kranjske sivke, to so naše čebele.

A poreklo izdaja, da med prihaja iz Južne Amerike.

Na spletni strani medex.si so »napako« popravili in spremenili kranjske sivke v marljive čebele, so zapisali na spletni strani ZPS.

Fotografije ZPSja so v galeriji.

Dandanes se mora potrošnik sam podučiti o živilih, ki jih kupuje. Žal, le malo je kvalitetnih. Na policah že dolgo ni več domačih žit. Tudi moka iz raznih mlinov je pripeljana iz Rusije in je hibridna.

Prosena kaša, ki je nekoč veljala za zdravo domačo jed, je danes prav tako hibrid iz Rusije.

Naš nasvet je, da pozorno berete etikete na živilu in poskušate kupovati lokalno hrano. Od ljudi, prodajalcev, ki jim še lahko zaupate …

Še več boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept za najboljšo OREHOVO POTICO

Orehova potica je najpogosteje na mizi ob raznih prazni...

Božična peka: Medenjaki

Medenjaki so piškoti, ki jih najpogosteje pečemo za Bož...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Recepti: 3 zimske jedi na žlico, ki vas bodo ogrele

Zimske jedi na žlico! Enolončnice na žlico so še posebe...

Več vrst sladkorja: Kateremu se moramo izogibati?

Sukroza (saharoza), glukoza in fuktoza so vrste sladkor...

Izšla je decembrska številka revije Vzajemnost 2025

Osnovna ideja Rdečega križa je pomagati pri ohranjanju ...

Iz raziskave: Multivitamini so ključ do boljšega spomina in kognitivnih sposobnosti

Tako kaže najnovejša raziskava, s katero ugotavljajo, d...

Biftek brez surovega mesa

Hitro je pripravljen, ne vsebuje surovega mesa, zelo je...

3. najboljši napitki za hujšanje

Se že pripravljate na poletje? Preverite, kateri napitk...

Antioksidanti: Kako zdravi so in kako vplivajo na naše telo?

Zakaj bi jemali antioksidante? Ali res upočasnijo stara...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Dvobarvni orehi

Zanimive recept in slasten recept, direktno iz Jožičine...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Linški srčki

Jožica je pripravila recept za slastne maslene linške s...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.