Živila, ki hitro uredijo prebavo in odpravijo napenjanje

Če imate težave z želodcem ali pogoste prebavne težave, potem si preberite, katera je tista hrana, ki jih lajša in pomaga odpravljati.
Papaja vsebuje encim papain, ki razgrajuje maščobe. (foto: www.123rf.com)
Papaja vsebuje encim papain, ki razgrajuje maščobe. (foto: www.123rf.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Če imate težave z napenjanjem, krči, pekočo zgago ali napihnjenostjo, potem posezite po eni od naslednjih jedi, ki bodo te težave uspešno premagale.

Papaja
Papaja vsebuje encim papain, ki hitro razgrajuje maščobe in hrano. Uporablja se ga za zdravljenje želodčnih težav, blaži pa tudi pekočo zgago.

Ovseni kosmiči
Ovseni kosmiči so odlična hrana, vsebujejo vlaknine, ki ugodno delujejo na našo prebavo. Preprečujejo napihnjenost, uravnavajo prebavo. Uvrstite jih na svoj jedilnik, dodate jih lahko v juho, v kruh ali peciva, jeste jih lahko z jogurtom.

Jabolka
Jabolka vsebujejo veliko pektina in ostalih encimov, ki pomagajo pri prebavljanju hrane. Ugodno delujejo na prebavo. Jeste lahko surova, kuhana ali pečena jabolka.

Cimet
Cimet preprečuje napihnjenost in vetrove. Je začimba, kar pomeni, da ga lahko uživate v majhnih količinah. Dodajte ga kompotu, sladicam ali čaju.

Koromač
Tudi koromač lajša težave s prebavo. Po obilnem obroku grizljajte nekaj semen ali nekaj sesekljanega gomolja in počutili se boste bolje.

Avokado
Avokado je zelo bogat s kalijem, predstavlja vir zdravih maščob, ki ugodno delujejo na prebavni trakt. Jeste ga lahko namazanega na kruhu ali prepečencu.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Recept naših babic: Jabolčna čežana

Letošnja jesen je bila radodarna. Jabolk je v izobilju ...

Podprite svoje telo in energijo na naraven način

Z leti se telo naravno spreminja, kar prinaša posebne i...

Okusni evrokrem - naredite ga sami!

Popolnoma enostavno lahko sami naredite zelo okusen dom...

Slovenci vse bolj cenimo, da je hrana lokalna, ali je sezonska, pa pogosto spregledamo

Slovencem je okus domačega vse bolj pomemben. Radi namr...

Beli madeži na nohtih: Kaj pomenijo?

Beli madeži na nohtih so eden izmed najpogostejših znak...

Naredite najbolj okusno testo za pico!

Imate tudi vi radi hrustljavo in tanko testo za pico? P...

Kaj jesti za močne kosti: 7 živil, ki jih je dobro uživati vsak dan

Z leti postanejo kosti vse bolj občutljive. Tudi če bol...

Tega za zajtrk nikar ne jejte!

Znano je, da je zajtrk zelo pomemben obrok, od njega je...

Zakaj je pitje vode s kisom tako zdravo?

Jabolčni kis z vodo dela čudeže. Je izredno zdravilen i...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.