5 nasvetov za popolno kuhane testenine

Svetovno priznani kuhar zakriva, kakšne napake počnemo pri kuhanju testenin in kako jih pripraviti, da bodo te zares skuhane popolno in okusne. Preberite njegove nasvete.
	S pomočjo preprostih trikov si pripravite zares okusne testenine. (Foto: Freepik.com)
S pomočjo preprostih trikov si pripravite zares okusne testenine. (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Imate tudi vi radi testenine? Pa jih znate pripraviti pravilno? Znani kuhar Dario Manca pravi, da kuhanje testenin nikakor ne pomeni, da zavremo vodo in jih stresemo v slani krop. Daleč od tega, pa tudi narobe.

Testenine so za mnoge zares ena najbolj priljubljenih jedi. Hitro jih lahko pripravimo, dodamo omako po izbiri in že imamo kosilo ali večerjo. A kuhanje testenin ne bi smelo biti površno. Če jih boste pripravljali tako, da boste upoštevali nasvete in pravila priznanega avstralskega kuharja, boste šele ugotovili, kako okusne so lahko.

S pomočjo njegovih petih nasvetov bodo vaše testenine zares vrhunske.

Prvi nasvet: Tudi vi daste na krožnik testenine, nato pa čez polijete omako? Napaka. Narediti bi morali ravno obratno, pravi Dario Manca. Kuhane testenine je potrebno stresti v omako, premešati in pustiti nekaj minut, da testenine vpijejo aromo omake.

PREBERITE TUDI: Izjemno živilo, ki znižuje holesterol in krvni sladkor ter skrbi za dobro prebavo (+slasten recept)

Drugi nasvet: Da bodo dobro kuhane, jih pustimo minuto ali dve dlje. Kuhar pravi, da ne počnite več tega. Testenine kuhajte toliko minut, kot je potrebno, kot piše v navodilih in niti minute dlje. Testenine bodo ravno pravšnje in se bo proces kuhanja nadaljeval, ko jih boste zmešali v omako in pustili nekaj minut pokrite.

Tretji nasvet: Poznate testenine carbonara? Ta stara italijanska jed je še danes zelo priljubljena, pogosto pa so dodane sestavine, ki jih v originalnem receptu ni. Če želite najboljše testenine carbonara, potem se držite osnovnega recepta in uporabite panceto, jajca, črni poper ter parmezan.

Četrti nasvet: Med kuhanjem okušajte. Ko pripravljate testenine, okušajte omako, nadzorujte kuhanje testenin. Res je, da bo obrok hitro pripravljen, toda če boste med kuhanjem odsotni, ne bo okusen. Kuhanje testenin zahteva celega človeka in okušanje je nujno.

PREBERITE TUDI: Recepti: 3 spomladanske jedi z lososom

Peti nasvet: Solite takoj. Še preden dodate testenine v vreli krop, naj bo ta slan. Sol se mora stopiti in razpustiti še preden voda zavre. Tako bodo testenine bolj okusne.

Pa dober tek!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Ko se presežki hrane iz trgovin spremenijo v okusne obroke

Ste se kdaj vprašali, kaj se zgodi s kruhom, sadjem in ...

Prebavne težave po prazničnih pojedinah – kako si pomagati?

Prazniki so čas obilja, druženja in uživanja v hrani. A...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočni meni za občutljiv želodec: Kaj jesti, če imate težave s prebavo?

Velikonočni prazniki so čas za druženje in praznične do...

Kaj jesti, ko zabolijo kosti?

Kosti kot mehansko trdni oporniki naše telesne zgradbe ...

Preprosti načini za preprečevanje vetrov

Vetrovi in napenjanje so pogoste težave, ki lahko vpliv...

Zakaj se po zimi počutimo izčrpane? To so najpogostejši vzroki za pomladno utrujenost

Pomlad prinaša obljubo nove energije in ponovnega prebu...

Naravni načini za premagovanje spomladanske utrujenosti

Pomlad je čas sprememb, ko se narava prebudi, vendar se...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Kako naravno znižati holesterol v treh korakih

Povišan holesterol je eden glavnih dejavnikov tveganja ...

S temi živili boste ohranili kožo sijočo in prožno tudi v zlatih letih

Lepota se ne začne zgolj pri kremah in serumih, temveč ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.