Ali veste, zakaj v hladilnik ne smemo postaviti vroče hrane?

Ste se kdaj vprašali, zakaj je potrebno v hladilniku shranjevati le živila, ki niso vroča? Preberite v prispevku.
	V hladilnik ne postavljamo vroče hrane. (Foto: Freepik.com)
V hladilnik ne postavljamo vroče hrane. (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Že naše babice so delale tako: živilo so najprej ohladile, nato pa ga shranile v hladilniku. Zakaj tako? Odgovor je povsem preprost. Če v hladilnik postavimo vroče živilo, s tem zvišamo temperaturo v njem. S tem povzročimo, da se bakterije hitreje razmnožujejo, saj jim ustvarimo toplejše okolje.

Enako se zgodi tudi, ko odpremo vrata hladilnika, zato strokovnjaki svetujejo, da jih odpiramo čim manjkrat, ko pa jih odpremo, jih čim hitreje tudi zapremo.

Kakšna je najbolj primerna temperatura v hladilniku?

Temperatura v hladilniku naj ne bi presegla 5 °C. Vendar številni raziskovalci opozarjajo, da je temperatura v večini hladilnikov v domačih gospodinjstvih precej višja.

Zato je pomembno, da temperaturo na različnih mestih hladilnika redno preverjamo z uporabo termometra,” poudarjajo pri Zvezi potrošnikov Slovenije.

Če hladilnik obratuje pri višjih temperaturah, ga je morda treba servisirati ali celo zamenjati. Neustrezen temperaturni profil pa je lahko tudi posledica nepravilnega shranjevanja živil.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kako pripravimo najboljšo francosko solato (+okusni recepti)?

Kako pripravimo najboljšo francosko solato? Francoska s...

Rožmarinov pripravek proti izpadanju las (preizkušen recept ambasadorke Jožice)

Naša ambasadorka Jožica z nami deli učinkovit recept za...

Moderna babi: "V moji hiši ni rokovanja s telefonom. Vnuki ga ne uporabljajo..."

„Še sama ne vem, od kje toliko volje in idej za ustvarj...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Astrološka napoved po znamenjih: Kaj vas čaka ta teden (9. - 15. 6. 2025)?

Z energijo Jupitra, ki prehaja v ponedeljek v znamenje ...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

6 naravnih nasvetov za lajšanje glavobola

Če ste med tistimi, ki se vas pogosto loti glavobol, po...

Sanje: Kakšen je njihov pomen in kako jih razumeti?

Sanjske knjige vaših sanj ne morejo razložiti in so pop...

Preberite, kaj dolžina vaših prstov sporoča o vaši osebnosti in boleznih!

Ali ste vedeli, da dolžina vaših prstov na rokah razkri...

Od julija bodo upokojenci lahko uradno postali oskrbovalci svojih bližnjih

V mnogih slovenskih domovih je skrb za bolnega ali onem...

5 nasvetov, kako si naravno pomagati pri suhi in občutljivi koži

Preverite, kaj svetuje narava, ko gre za suho kožo, ki ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.