Biftek brez surovega mesa

Hitro je pripravljen, ne vsebuje surovega mesa, zelo je okusen in nekaj drugačnega. Naredite biftek, ki ga bodo hvalili vsi!
Če ne jeste surovega mesa, lahko biftek pripravite iz kuhane govedine. (Foto: Arhiv)
Če ne jeste surovega mesa, lahko biftek pripravite iz kuhane govedine. (Foto: Arhiv)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Če ste skeptični in se izogibate surovemu mesu, potem je to pravi recept za vas.
 
Ta biftek je nekoliko drugačen, ne vsebuje surovega mesa, temveč kuhano goveje meso.
 
 
Kako ga pripraviti?

Ta drugačni biftek naredite tako, da najprej skuhate govejo juho. Dodajte zelenjavo in lep kos govejega mesa s kostmi vred v vodo, skuhajte juho, nato pa meso nekoliko ohladite.
 
Kuhano goveje meso narežite na koščke in ga stresite v multipraktik. Dodajte še zelenjavo po želji: kisle kumarice, kapre, olive, file inčuna, sesekljan česen, lahko tudi čebulo in peteršilj. Dodate lahko tudi nekaj masla ali majoneze, topljeni sir ali hren, če ste ljubitelji bolj pikantnega, pa lahko dodate tudi pekočo mleto papriko in solite po okusu. Nato vse skupaj dobro zmiksajte.
 
Tako pripravljen biftek lahko stoji v hladilniku več dni, bojazni, da bi se zaradi surovega mesa pokvaril, ne bo. Je okusen, nekoliko drugačen in primeren za vsakega. Naredite ga in se prepričajte sami!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Vonj po domačem kruhu – odslej tudi dvojno pakiranje kvasa Fala

Ni lepšega kot vonj sveže pečenega kruha, ki napolni do...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je ideja za odlično kosilo

Ne veste, kaj bi pripravili za kosilo? Tu je ideja za ...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: 3 najboljše juhe iz čemaža

Čemažu pravimo tudi divji česen, saj zelo spominja na p...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.