Če ste starejši od štirideset, morate to nujno jesti!

Aktualno > Zanimivosti | piše: Kristina D. Zalar | 19.5.2014
Z leti se spreminjajo tudi prehranjevalne navade. Telo potrebuje določene hrane več, kot jo je potrebovalo v mladosti. Če ste tudi vi starejši od štirideset, potem morate naslednja živila obvezno dodati na svoj jedilnik!
Po štiridesetem se tudi prehrana malce spremeni. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Po štiridesetem se tudi prehrana malce spremeni. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Ko presežete štirideseta leta, potrebuje vaše telo hrano, ki vsebuje veliko hranilnih snovi in antioksidantov. S pravo prehrano ohranjate vaše zdravje in dobro počutje.

Hrana vijolične barve je tista, ki se mora na vašem jedilniku znajti čim večkrat. Zato jejte jajčevce, borovnice, slive, grozdje in rdečo peso. To so živila, ki vsebujejo veliko antioksidantov, ki jih vaše telo potrebuje.

Obvezno pa morata biti na jedilniku tudi dve vrsti semen, to sta laneno seme in sezam. Ti dve živili vsebujeta antioksidante. Dodate ju lahko v jogurt, na solato, v različne kuhane jedi.

Če vas zagrabi lakota, potem morate pri sebi vedno imeti mandlje. So zelo zdravi in hranljivi, med drugim dajejo tudi občutek sitosti. Po štiridesetem letu namreč nastopi obdobje, ko gredo kilogrami lahko zelo hitro navzgor. Zato jejte mandlje, ki spodbujajo hormon sitosti in tako zavirajo apetit. Dovolj je, če za malico pojeste dobro pest mandljev.

Pravilna prehrana, veliko sadja in zelenjave, tekočine ter gibanje, pa leta ne bodo pomembna. Pomembno bo le, da se dobro počutite in da ste zdravi!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Ko se presežki hrane iz trgovin spremenijo v okusne obroke

Ste se kdaj vprašali, kaj se zgodi s kruhom, sadjem in ...

Prebavne težave po prazničnih pojedinah – kako si pomagati?

Prazniki so čas obilja, druženja in uživanja v hrani. A...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočni meni za občutljiv želodec: Kaj jesti, če imate težave s prebavo?

Velikonočni prazniki so čas za druženje in praznične do...

Kaj jesti, ko zabolijo kosti?

Kosti kot mehansko trdni oporniki naše telesne zgradbe ...

Preprosti načini za preprečevanje vetrov

Vetrovi in napenjanje so pogoste težave, ki lahko vpliv...

Zakaj se po zimi počutimo izčrpane? To so najpogostejši vzroki za pomladno utrujenost

Pomlad prinaša obljubo nove energije in ponovnega prebu...

Naravni načini za premagovanje spomladanske utrujenosti

Pomlad je čas sprememb, ko se narava prebudi, vendar se...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Kako naravno znižati holesterol v treh korakih

Povišan holesterol je eden glavnih dejavnikov tveganja ...

S temi živili boste ohranili kožo sijočo in prožno tudi v zlatih letih

Lepota se ne začne zgolj pri kremah in serumih, temveč ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.