HOOD BURGER gre med vegije

Moj čas > Dogodki | piše: M. L. | 25.1.2019
Priljubljena postojanka za poznavalce vrhunskih burgerjev Hood Burger bo 30. januarja na svoj meni dodala Hood Burger Vegi, slastno in sočno brezmesno polpeto, s katero bodo na svoj račun pri njih končno prišli tudi vegetarijanci in vegani.
Hood burger vegi (foto: Jaka Birsa)
Hood burger vegi (foto: Jaka Birsa)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

S hudomušnim sloganom »Hood Burger Vegi...hud k svina« in res odlično vegi polpeto, ki jo sestavljajo rdeča kvinoja, bukovi ostrigarji, grah in orehi ter s katero bodo lahko gostje naročili katerikoli burger iz njihove redne ponudbe, so včeraj navdušili izbrane pokuševalce.

Med slednjimi sta bila tudi komik, oče festivala Panč, ultramaratonec in vegetarijanec Andrej Težak - Tešky ter televizijski voditelj in vsejedec David Urankar, ki je novo ponudbo komentiral: »Sam imam sicer rad meso, mi je pa zelo všeč, da bom lahko odslej v Hood Burger na malico prišel tudi s prijatelji, ki se prehranjujejo brezmesno.«

Tešky pa je dejal: »Pred leti sem navdušeno prišel v Hood Burger in nato razočarano odšel, saj razen sicer res odličnega krompirčka zame v ponudbi ni bilo ničesar, odslej pa bo Hood Burger vsekakor tudi moja priljubljena destinacija.« Soustanovitelja Hood Burgerja Klemen Ptičak in Til Pleterski sta pošteno priznala, da je razvoj Vegi polpete trajal dolgo, a z dobrim razlogom. »Nismo si želeli na meni dodati le še enega vege burgerja v stilu ajde, naj bo nekaj za vegije. Ne, želeli smo, da bi tudi vegetarijanci in vegani lahko doživeli tisto pravo Hood Burger izkušnjo, zato smo hoteli razviti polpeto, s katero bi lahko nadomestili meso v vseh naših burgerjih,” je povedal Til Pleterski.

Pokuševalci iz vrst kulinaričnih novinarjev, blogerjev in ljubiteljev burgerjev so včeraj tako res lahko poskusili vegetarijanske različice vseh burgerjev iz redne ponudbe – burgerje Classic, Le Brie, Jake'n'Jay in Hood Chick ter vegansko različico burgerja Classic brez masla in sira ter z brezglutensko bombetko in vegansko majonezo. Mnenja so se sicer kresala, a najboljšo povprečno oceno je odnesel Le Brie, na drugo mesto pa se je zavihtela vegetarijanska različica Hood Chick Sandwicha. saj se je sočna, hrustljava in pikantna zeljna solata odlično ujela z Vegi polpeto, ki je nadomestila ocvrtega piščanca.

Pri snovanju Hood Burger Vegi polpete so sicer veliko pozornosti posvetili iskanju prave kombinacije, ki bi se lahko ob bok postavila njihovi govedini. »Pri razvoju polpete smo poskusili res ogromno različnih kombinacij, saj smo kot vsejedci želeli razviti takšno, v katero bo z veseljem ugriznil tudi ljubitelj mesa. Glavnino naše Vegi polpete predstavljajo rdeča kvinoja, bukovi ostrigarji in grah, za bolj maslen okus pa smo dodali tudi nekaj orehov. Seveda smo vse skupaj tudi začinili tako, da ima polpeta resnično poln okus,” je opisal Klemen Ptičak, soustanovitelj Hood Burgerja, in izdal še eno skrivnost: »Vegi polpet ne pečemo na žaru, temveč jih ocvremo v arašidovem olju. S tem zagotovimo ključno maillardovo reakcijo na površini polpete, ki ustvari največ okusa in blaženost naših brbončic. Tudi čas priprave je zato precej krajši, s tem načinom priprave pa zagotavljamo tudi to, da Vegi polpete ne pridejo v stik s površinami, kjer sicer pečemo meso

Še več boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kaj vse mora biti v potovalni lekarni? (odgovarja magister farmacije)

Ko se odpravljamo na dopust, je sestavni del naše prtlj...

Rožmarinov pripravek proti izpadanju las (preizkušen recept ambasadorke Jožice)

Naša ambasadorka Jožica z nami deli učinkovit recept za...

Kako ohraniti prijetno temperaturo v spalnici tudi v najbolj vročih nočeh

Ko zunaj pritisne poletna vročina, marsikdo težko zaspi...

Moderna babi: "V moji hiši ni rokovanja s telefonom. Vnuki ga ne uporabljajo..."

„Še sama ne vem, od kje toliko volje in idej za ustvarj...

Iz Jožičine kuhinje: Domači puding

Ali veste, da lahko povsem sami pripravite zelo okusen ...

Raziskava dokazuje: To je idealna razlika v letih

Za koliko ste starejši ali mlajši od svojega partnerja?...

10 zdravstvenih stanj, zaradi katerih se redimo

Porast telesne teže najprej povežemo s preveč hrane in ...

Tihe težave s ščitnico – simptomi, ki jih pogosto povežemo z »lenobo«

Ko se počutimo utrujene, brezvoljne ali se soočamo s pr...

KUHALNICA: Okusna domača čokolada

Domača čokolada, ni je boljše, narejena točno po našem ...

Naredite sami: Najbolj učinkovita maska za obraz

Maska za obraz, ki jo lahko na enostaven način naredite...

Lovor: Krepi srce, zdravi sečila, vrača energijo, preprečuje depresijo

Lovor nikakor ni le začimba, ki jo uporabljamo pri kuha...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.