KUHALNICA: Piškotki, ki vračajo energijo

Zdravi presni piškotki, ki so narejeni le iz najboljših sestavin, vračajo telesu energijo in povrnejo moči. Zelo primerni so za starejše, pa tudi za športnike!
Okusni presni piškotki. (foto: Tina Teršek)
Okusni presni piškotki. (foto: Tina Teršek)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za pripravo presni piškotkov potrebujemo: 120g presne moke zemeljskih mandljev, fine*, 120g presnih indijskih oreščkov*, 100g presnega ribanega kokosa*, ščep presne vanilije v prahu(ali 1 vanilijev stok)*, ščep nerafinirane himalajske soli, 30ml presnega agavinega sirupa*, 20g presnega kokosovega olja*

Čokoladni preliv:
60g kakavovega masla* (če tega nimate lahko tudi kokosovega olja*), 45g presnega kakava v prahu*, 15ml presnega agavinega sirupa*, 10g algarroba v prahu(mesquite)*
5g baobab v prahu*
*sestavine iz ekološke pridelave
 
 
V sesekljalniku z »S« rezilom zmeljite indijske oreščke v moko in ji nato dodajte moko zemeljskih mandljev, kokos, vanilijo in sol. Nato nad paro stopite kokosovo olje in mu dodajte agavin sirup. V posodo pretresete zmes suhih sestavin in jim dodajte še kokosovo olje z agavinim sirupom in vse skupaj premešate z roko. Iz zmesi oblikujte majhne kupčke(približno 28). Če imate sušilnik kupčke zožite na mrežico in jih 1-2 uri sušite pri 62°C(da se spodbudi delovanje encimov), nato pa še 15 ur pri temperaturi 42°C. Če nimate sušilnika, lahko kupčke zložite na desko, jih prekrijete s folijo in postavite v zamrzovalnik za 30 minut.

Med tem pripravite čokoladni preliv. Najprej stopite kakavovo maslo nad paro. Ko je stopljeno, dodajte še ostale sestavine in dobro premešajte, da je zmes popolnoma gladka.

Posušene oziroma ohlajene kupčke namočite v pripravljeno čokoladno zmes in jih oblite s čokolado postavite v zamrzovalnik, da se čokoladni preliv strdi.

Posušene piškotke lahko hranite v dobro zaprti posodi na sobni temperaturi približno en teden, v hladilniku približno 14 dni ali v zamrzovalniku do en mesec.

Zdrave, okusne in presne piškotke vam lahko naredim in pošljem po pošti! Za naročilo kliknite tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Vonj po domačem kruhu – odslej tudi dvojno pakiranje kvasa Fala

Ni lepšega kot vonj sveže pečenega kruha, ki napolni do...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je ideja za odlično kosilo

Ne veste, kaj bi pripravili za kosilo? Tu je ideja za ...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: 3 najboljše juhe iz čemaža

Čemažu pravimo tudi divji česen, saj zelo spominja na p...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.