Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhinje...
Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka
Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine:

5 beljakov
3/4 lončka sladkorja (merica je jogurtov lonček 180 gr)
2 vanili sladkorja
10 dkg nasekljanih orehov
mleti cimet (po želji)

Nadev:

2 dcl sladke smetane za stepanje
sadje po želji ( banane, jagode, kivi...sveže ali zamrznjeno)

Preberite tudi: Iz Jožičine kuhinje: srčki za posebne priložnosti

Izdelava:

Najprej pričnite stepati beljake, ko se pričnejo peniti, postopoma dodajajte med stepanjem sladkor, stepite v fino čvrst sneg. Zmes zlijte na peki papir v nizek pekač, enakomerno poravnajte, posipajte celo površino z vanili sladkorjem in nasekljanimi orehi, (po želji pa še s cimetom). Pecite na 180 stopinj (navadna predogreta pečica) / 10 do 15 minut. Vzamite iz pečice, pustite v pekaču, pokrijte s krpo in počakajte, da se ohladi. Hladno s pomočjo drugega pekača previdno obrnite na krpo tako, da bodo orehi na spodnji strani. Papir previdno odstranite. Premažite s stepeno smetano, nanjo zložite narezano sveže sadje (če boste uporabljali zamrznjenega, ga prej z žlico sladkorja in malo žličko gustina na hitro pokuhajte in ohladite, uporabite pa le kose brez tekočine). Previdno zvijte v rolado.
Nekaj časa naj počaka na hladnem, da se lepše reže.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recept za najboljšo joto s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.