Iz Jožičine kuhinje: Stročji fižol v omaki

Odlična lahka in osvežujoča poletna jed vas bo navdušila in ko jo boste pripravili prvič, bo zagotovo kmalu spet na vaših krožnikih.
Stročji fižol v omaki (foto: Jožica Ostrožnik)
Stročji fižol v omaki (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Potrebovali boste:

rumeno ali zeleno fižolovo stročje (za en globok krožnik)
mast (žlico ali dve)
čebulo (1 srednjo narezano na kocke)
česen (3 zrna strta s soljo)
1/2 na kocke narezane sveže paprike
1 žlico moke
paradižnikovo mezgo (v sezoni lahko paradižnik)
petršilj (ki ga na drobno narežete).

Otrebljen fižol narežite na manjše "rezance".

V kozo dajte mast, v njej zarumenite narezano čebulo.

Pridajte pripravljen stročji fižol in svežo papriko, potrosite s strtim česnom in petršiljem, jed po potrebi solite, premešajte, pražite ter dušite, da se nekoliko zmehča.

Potem potrosite z žlico moke, še to malo popražite, dodajte paradižnikovo mezgo (v sezoni lahko dodate zrezanega zrelega paradižnika), po potrebi zalijte, razmešajte in pustite, da se skuha (zduši).

Poda se k praženemu krompirju in govedini, dušenemu rižu s pečenim piščančjim mesom ....

Lahko dodate žlico kisle smetane, ali pa na tako pripravljen fižol date po eno zakrknjeno jajce na osebo in uporabite kot samostojno jed za večerjo.

Vam kaj diši?

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

100% naravne rešitve za bolj zdrava jetra

Preverite, kakšni so znaki, če so vaša jetra preobremen...

Očistite svoje črevesje z živili, ki jih imate doma

Prebavni sistem igra ključno vlogo pri vašem zdravju in...

Sadje, ki nežno očisti črevesje – in okrepi prebavo

V zrelih letih se pogosto zgodi, da prebava ni več tako...

Zdravje na mizi: Domači bučni kruh

Ste že slišali za bučni kruh? Poleg tega, da je izredno...

FMD DIETA – ste že slišali za njo? Dieta, ki deluje enako kot post, a ni postenje

Ste že slišali za FMD dieto? To je posebna dieta, ki po...

Vas mučijo napenjanje, zaprtje, neredna prebava? Jejte TO in vaša prebava se bo uredila!

Predstavljamo vam sestavino (in živila), ki vam lahko p...

Recept: Špinačne palačinke s skuto in dimljenim lososom

Hitre, enostavne, okusne in zdrave - špinačne palačinke...

Iz Jožičine kuhinje: Panna cotta s smetano in čokolado

Njami! Za vse ljubitelje čokolade in čokoholike. Prepro...

Moč zdravilnih gob: pomoč pri avtoimunih, nevrodegenerativnih boleznih in pri raku

Gobe. Kaj je vaša prva asociacija? Večinoma najprej pom...

Recept: Timijanov sirup z medom

Recept za timijanov sirup! Thymus vulgaris, bolj poznan...

3 super živila, ki pomagajo pri hujšanju in veljajo za ekspresne toplice maščob

Spoznajte 3 super živila, ki dokazano pomagajo pri hujš...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.