Iz Jožičine kuhinje: Zapečene orehove palačinke

Zapečene orehove palačinke lahko pripravite kot glavno jed, v slast pa bodo šle tudi kot sladica. Preizkušen recept, ki ga najdete v prispevku, vas bo navdušil.
Zapečene orehove palačinke (foto: Jožica Ostrožnik)
Zapečene orehove palačinke (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Za štiri osebe boste potrebovali:

Omletno testo:

1/2 l mleka (1 dcl mleka lahko nadomestite z gazirano vodo)
24 dkg moke
3 dkg sladkorja
2 jajci
sol
+ maščoba za pečenje

Nadev:

15 dkg zmletih orehov
7 dkg sladkorja
6 dkg drobtin
2,5 dcl sladke smetane
1 jajce
naribana limonina lupina
1 zamašek ruma
(vse sestavine za nadev dajte v posodico in zamešajte)

Preliv:

2 jajci
1 dcl sladke smetane (ali mleka)

Izdelava:

Iz naštetih sestavin zamešajte omletno testo in spečite palačinke (10 kosov).

Namažite jih z nadevom (1 žlica na palačinko), tesno zvijte in polagajte v namazan pekač.

Polijte z mešanico razžvrkljanih jajc in smetane.

Dajte v predhodno ogreto pečico na 180 stopinj in rumeno zapecite (20 minut).

Palačinke dajte na mizo še tople, cele ali prerezane, s kepico dobrega sladoleda, posute s sladkorno moko ali oblite s stopljeno čokolado, za dekoracijo jih posujte z žličko mletih orehov.

Nasvet: Nadev je točno preračunan, če se boste sladkali med polnjenjem palačink, ga naredite več.

Iz Jožičine kuhinje sončen pozdrav.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Vonj po domačem kruhu – odslej tudi dvojno pakiranje kvasa Fala

Ni lepšega kot vonj sveže pečenega kruha, ki napolni do...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je ideja za odlično kosilo

Ne veste, kaj bi pripravili za kosilo? Tu je ideja za ...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: 3 najboljše juhe iz čemaža

Čemažu pravimo tudi divji česen, saj zelo spominja na p...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.