Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske kuhinje in se pogosto pripravlja tudi v drugih delih Srednje in Vzhodne Evrope, zlasti v Srbiji in na Hrvaškem. Gre za jed na žlico, katere osnova so meso; najpogosteje piščančje, svinjsko ali goveje, čebula, paprika v prahu in druge začimbe. V prispevku recept za telečji paprikaš
Telečji paprikaš (Foto: Karmen Valant)
Telečji paprikaš (Foto: Karmen Valant)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine za telečji paprikaš:

90 dag telečjega mesa brez kosti
50 dag čebule
10 dag svinjske masti
2 dag rdeče mlete paprike
2 dag paradižnikove mezge
1 dl kisle smetane
0, 5 dl belega vina
sol in poper

PREBERITE TUDI: Ideja za kosilo: Pražena jetrca z žajbljem

Recept za telečji paprikaš po korakih: 

Naj prevladuje okus teletine in paprike. Preveč dodatnih začimb ali preveč česna lahko preglasi naravno nežnost teletine. Če pripravljate paprikaš za več ljudi, lahko pekočo papriko dodate postopoma ali jo postrežete posebej, da lahko vsakdo prilagodi jed svojemu okusu. Če ga pustite v hladilniku čez noč, bo paprikaš naslednji dan še boljšega okusa, saj se bodo okusi še bolj prepojili.

Telečje meso na hitro oplaknemo, osušimo in  narežemo na večje kose.

Čebulo drobno sesekljamo. V večji ponvi segrejemo svinjsko mast in najprej zarumenimo drobno sesekljano čebulo.

Ko čebula zarumeni, dodamo narezano meso, rdečo papriko v prahu in dušimo toliko časa, da tekočina povre.

Ko meso nekoliko zarumeni, dodamo paradižnikovo mezgo in zalijemo z belim vinom.

Dušimo 5 minut, nato prilijemo vodo ali jušno osnovo in dušimo dalje na zmernem ognju, da se meso zmehča.

Ko se meso zmehča, ga poberemo iz posode in omako pretlačimo. Meso stresemo v omako in primešamo kislo smetano.

Po okusu začinimo s soljo in poprom, paprikaš postrežemo s kuhanim krompirjem, rižem ali  testeninami.

PREBERITE TUDI: Ideja za kosilo: Mesne kroglice s paradižnikovo omako

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.


 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Recepti jedi Telečji paprikaš Enolončnice
Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom

Krompirjev zavitek lahko pripravimo tudi brez špinače, ...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...

Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Ideja za izjemno okusno in slastno sladico, ki bo navdu...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.