"Jejmo med slovenskih čebelarjev, jejmo slovensko hrano!"

Čebelarska zveza Slovenije je leta 2007 ustanovila Medeni zajtrk, s katerim smo želeli opozoriti na pomembnost čebel, opraševalcev, medovitih rastlin in nenazadnje medu ter medeni pridelkov. Predvsem pa smo si kot prvi in edini, v času, ko je bilo to skoraj nesprejemljivo, upali na glas reči: »Jejmo med slovenskih čebelarjev, jejmo slovensko hrano!«
Med je del slovenske hrane. (Foto: Freepik.com)
Med je del slovenske hrane. (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Akcija Medeni zajtrk je bila več kot zelo dobro sprejeta in je prešla na državni nivo, in na predlog Čebelarske zveze je nastal Tradicionalni slovenski zajtrk, izvaja pa se vsak tretji petek v novembru. S tem opozarjamo na pomembnost jutranjega obroka ter živil, ki ga
sestavljajo.

Na ta dan obeležujemo tudi Dan slovenske hrane, ki ga je razglasila Vlada RS prav tako na pobudo Čebelarske zveze Slovenije. Akcija se danes vsesplošno izvaja po celi Sloveniji, dobro pa je sprejeta tudi drugod po svetu.

Na Čebelarski zvezi Slovenije se kakovosti in pomembnosti lokalno pridelanih živil še posebej zavedamo, zato smo vsem deležnikom predstavili pobudo naj se Dan slovenske hrane razširi v Teden slovenske hrane. Kot pobudniki smo v ta namen letos izdali tudi knjižico Recepti z okusi Slovenije.

Boštjan Noč, predsednik Čebelarske zveze Slovenije, ob tej priložnosti poziva vse Slovenke in Slovence, da čim prej obiščemo lokalnega čebelarja in kmeta ali pa na prodajnih policah poiščemo hrano s poreklom: Slovenija. Bodimo del skupnega projekta Teden slovenske
hrane in prepričan sem, ko boste okusili pravi lokalni med in pristno okusno lokalno hrano, bo ta pogosteje na vaših mizah. Okusov Slovenije v hrani iz uvoza ne boste našli.

Letošnji Tradicionalni zajtrk se hitro bliža in na Čebelarski zvezi ga vsako leto podpremo. Boštjan Noč, predsednik, predstavniki upravnega odbora in vsi zaposleni javne svetovalne službe oz. svetovalci specialisti za ekonomiko, za zagotavljanje varne hrane, tehnologijo čebelarjenja, opazovalno napovedovalno službo, bomo letos obiskali: OŠ Notranjski odred Cerknica, podružnica Sv. Duh na Ostrem Vrhu, OŠ Nove Jarše, OŠ Sostro, OŠ Ivana Cankarja
Ljutomer in Vrtec Ljutomer, OŠ Črnomelj, OŠ Križe, Tržič, OŠ Lendava, Vrtec Lendava, Vrtec Horjul, vrtec Dobrova, OŠ Vič, Vrtec Antona Medveda Kamnik.

Vabimo vas, da se akciji pridružite tudi vi.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Slovenski med Med Medeni zajtrk
Morda te zanima tudi:

Kako pripravimo najboljšo francosko solato (+okusni recepti)?

Kako pripravimo najboljšo francosko solato? Francoska s...

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Pozor, tihi ubijalec, ki ga imamo v kuhinji vsi!

To je zelo strupen tihi ubijalec, vsi ga koristimo, vsi...

Kako skuhamo najbolj okusen Ragu stroganov (kultno jed iz govedine)?

Danes bom predstavila recept za govedino stroganov, in ...

Najbolj brani recept: Kruh brez moke

Ta recept je postal pravi internetni hit. Vsi ga pečejo...

Rožmarinov pripravek proti izpadanju las (preizkušen recept ambasadorke Jožice)

Naša ambasadorka Jožica z nami deli učinkovit recept za...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

5 nasvetov, kako si naravno pomagati pri suhi in občutljivi koži

Preverite, kaj svetuje narava, ko gre za suho kožo, ki ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.