KUHALNICA: Amarantova kaša

Amarantova kaša je lahko odličen zajtrk, večerja ali celo sladica, ki se je bodo razveselili tudi otroci. Kaša narejena po spodnjem receptu ne vsebuje glutena, laktoze, oreščkov in rafiniranega sladkorja.
Amarantova kaša je odličen obrok. (Foto: Tina Teršek)
Amarantova kaša je odličen obrok. (Foto: Tina Teršek)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za veliko skodelico amarantove kaše potrebujemo:
  • 160 g ekološkega amaranta
  • 2 dcl nesladkanega ekološkega kokosovega mleka (ali kateregakoli rastlinskega mleka)
  • ½ ekološkega vanilijevega stroka
  • 1 dcl vode
  • ščepec nerafinirane ekološke himalajske soli in
  • po želji 1 žlička ekološkega agavinega sirupa.


Za sadni preliv potrebujemo:

  • 50 g zamrznjenega ali svežega ekološkega sadja po izbiri
  • 5 g ekoloških chia semen in
  • sveže sadje za posip.

 

Priprava amarantove kaše:

Najprej segrejemo mleko do vretja, dodamo žličko agavinega sirupa in vanilijev strok ter amarant, zmanjšamo ogenj in kuhamo približno 15 do 20 minut. Med kuhanjem večkrat premešamo, da se amarant ne prime dna. Ko se amarantovo seme napihne, ugasnem ogenj in pustimo stati še nekaj minut.

Medtem pripravimo sadni preliv. Sadje z žlico ali dvema vode segrejemo nad ognjem, odstavimo in dodamo chia semena. Premešamo, nato počakamo nekaj minut, da chia semena vpijejo nekaj tekočine.

Če imamo kašo raje v bolj tekočem stanju, ji lahko dodamo še kokosovo mleko do željene teksture in jo prelijemo v skodelico. Nato po vrhu z žlico dodamo sadje s chia semeni, posujemo s svežim sadjem in si privoščimo to okusno kašo.

Amarantova semena so bogata z vlakninami, beljakovinami dragocenimi aminokislinami, minerali, kalcijem, železom in manganom.

Tina Teršek po izobrazbi ni slaščičarka, vendar jo je izdelava presnih sladic prevzela do te mere, da je hobi preusmerila v svoj poklic. Zelo jo zanima zdrava prehrana in zdrav način življenja, zato se je odločila, da bo svoje znanje delila. V svoje delo prenaša domišljijo in kreativnost, ki jo je vedno vodila in ji dajala navdih. Sladice nastajajo po trenutnem navdihu in so zato unikatne in narejene s posebnim občutkom.

Še več o njej, njenih sladicah boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept za najboljšo OREHOVO POTICO

Orehova potica je najpogosteje na mizi ob raznih prazni...

Božična peka: Medenjaki

Medenjaki so piškoti, ki jih najpogosteje pečemo za Bož...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Recepti: 3 zimske jedi na žlico, ki vas bodo ogrele

Zimske jedi na žlico! Enolončnice na žlico so še posebe...

Iz Jožičine kuhinje: Medeni piškoti

V prispevku boste našli recept za okusne medene piškote...

Biftek brez surovega mesa

Hitro je pripravljen, ne vsebuje surovega mesa, zelo je...

KUHALNICA: Najboljši marmorni kolač

Najboljši marmorni kolač je slasten, rahel in okusen. S...

Namesto kuhanega vina ta zimska alkoholna pijača!

Recept za to pijačo je bil pravi zimski hit že leta 201...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Dvobarvni orehi

Zanimive recept in slasten recept, direktno iz Jožičine...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Linški srčki

Jožica je pripravila recept za slastne maslene linške s...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Zdravilna kurkuma v naši prehrani (načini priprave)

Kurkuma, rastlina podobna ingverju, prihaja iz Daljneg...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.