KUHALNICA: Čemaževi štruklji

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: Fala | 28.5.2022
V prispevku boste našli enostaven in zelo okusen recept za čemaževe štruklje. Odlično za kosilo, kot priloga ali kot samostojna jed.
Čemaževi štruklji (foto: Fala)
Čemaževi štruklji (foto: Fala)
Čemaževi štruklji (foto: Fala) Nepogrešljiv pri kuhanju in peki. (foto: Fala)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za pripravo bomo potrebovali:
Za testo: ½ kocke kvasa Fala, 2 dl mleka, 30 dag moke, 2 rumenjaka, 2 žlici olja, 1 mala žlička sladkorja, 1 mala žlička soli

Za nadev: 50 dag skute, 2 beljaka, 1 dobra pest listov čemaža, 1 mala žlička soli

Priprava:
V posodo odmerimo sol, dodamo presejemo moko in kvas Fala, ki smo ga prej s sladkorjem raztopili v mlačnem mleku. Zamesimo kvašeno testo, med mešanjem pa po kapljicah dodajamo še olje. Na začetku mešamo počasi, na koncu na najvišji hitrosti, da se sestavine dobro povežejo med seboj. Testo pokrijemo in damo vzhajati na toplo.

Nadev: iz beljakov stepemo trd sneg, med mešanjem dodamo žličko soli. Liste čemaža operemo in osušimo ter narežemo na tanke rezance. V skuto vmešamo čemaž in sneg beljakov. Po potrebi dodamo še pest drobtin.

Vzhajano testo stresemo na prt, ga pregnetemo in razvaljamo na pravokotnik. Testo premažemo z nadevom iz čemaža, zvijemo v zavitek in razrežemo na primerno dolžino za kuhanje. Odrežemo kuhinjsko folijo primerne velikosti, jo malce pomokamo in nanjo položimo štrukelj. Zavijemo ga v folijo tako, da ostane še malo prostora, saj bo med kuhanjem narasel. Enako ponovimo z ostalimi kosi zavitka. Če je celotna količina prevelika za enkratno uporabo, ga lahko zmrznemo in uporabimo ob drugi priložnosti.

Štruklje položimo v vrelo vodo in jih kuhamo približno 25 minut. Kuhane odvijemo in razrežemo na rezine, pokapljamo z maslom in drobtinicami ali postrežemo kot prilogo mesu.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kako pripravimo najboljšo francosko solato (+okusni recepti)?

Kako pripravimo najboljšo francosko solato? Francoska s...

KUHALNICA: Okusna domača čokolada

Domača čokolada, ni je boljše, narejena točno po našem ...

Trije poletni recepti brez kuhanja – za vroče dni, ko ne želite prižgati štedilnika

Ko poletje pokaže zobe, je zadnja stvar, ki si jo želim...

KUHALNICA: Osvežilna limonina krema

Sonce nas je te dni prijetno grelo in k takemu vremenu ...

Okusno in domače: Preproste gobje jedi

Sezona gob je tukaj. Če jih tudi vi radi nabirate in je...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Zeliščni vrt na balkonu – kaj uspeva tudi v lončkih in ob minimalni skrbi

Sveža zelišča niso le kulinarična poslastica, temveč tu...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

KUHALNICA: Mehki in slastni medenjaki

Medenjaki … mmmm. Med in vonj po cimetu me vedno z misl...

Iz Jožičine kuhinje: Domači krompirjevi kroketi

Odličen recept za hitro kosilo: Hrustljavi, zelo okusni...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.