KUHALNICA: Kremna juha iz buče

Kraljica med juhami, ki preseneti vsakogar. Kremno juho iz buče bodo pojedli celo tisti, ki ne marajo juh. Uporabite lahko hokaido ali muškatno bučo, lahko pa tudi masleno.
Kremna juha iz buče (foto: OblizniPrste.si)
Kremna juha iz buče (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Kremna juha iz buče – sestavine:
• 1 hokaido buča (lahko tudi muškatna ali maslena)
• 2 srednje velika krompirja
• čebula
• 2 stroka češna
• liter jušne osnove ali vode
• lovorjev list
• sol, poper,
• muškatni orešček
• rdeča sladka paprika v prahu
• bučno olje
• smetana (po želji)

Kremna juha iz buče – postopek:
Narežemo čebulo in nasekljamo česen.

Bučo razpolovimo, odstranimo semena, olupimo in narežemo na manjše koščke. Krompir olupimo in prav tako narežemo na koščke.

Začnemo s praženjem čebule.

Po minuti praženja dodamo bučo in česen ter nadaljujemo s praženjem dobrih 10 minut, da se buča malenkost omehča.

Prilijemo liter jušne osnove ali vodo. Dodamo na koščke narezan krompir. Solimo, popramo, dodamo ščep sladke paprike, nastrgamo muškatni orešček in dodamo lovorjev list.

Na zmerni temperaturi kuhamo dobre pol ure. Ko je juha kuhana, jo odstavimo in vse skupaj zmiksamo s paličnim mešalnikom, da dobimo gostejšo kremno juho. Če želimo, da je juha še bolj kremna, dodamo žlico smetane in dobro premešamo. Zavremo in odstavimo.

Kremno juho iz buče prelijemo z nekaj kapljicami bučnega olja. Če imate pri roki pražena bučna semena, jih lahko nekaj potrosite po juhi in postrežete.

Kremno juho iz buče lahko pripravimo tudi brez krompirja.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kako pripravimo najboljšo francosko solato (+okusni recepti)?

Kako pripravimo najboljšo francosko solato? Francoska s...

KUHALNICA: Okusna domača čokolada

Domača čokolada, ni je boljše, narejena točno po našem ...

Trije poletni recepti brez kuhanja – za vroče dni, ko ne želite prižgati štedilnika

Ko poletje pokaže zobe, je zadnja stvar, ki si jo želim...

KUHALNICA: Osvežilna limonina krema

Sonce nas je te dni prijetno grelo in k takemu vremenu ...

Okusno in domače: Preproste gobje jedi

Sezona gob je tukaj. Če jih tudi vi radi nabirate in je...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Zeliščni vrt na balkonu – kaj uspeva tudi v lončkih in ob minimalni skrbi

Sveža zelišča niso le kulinarična poslastica, temveč tu...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

KUHALNICA: Mehki in slastni medenjaki

Medenjaki … mmmm. Med in vonj po cimetu me vedno z misl...

Iz Jožičine kuhinje: Domači krompirjevi kroketi

Odličen recept za hitro kosilo: Hrustljavi, zelo okusni...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.