KUHALNICA: Orehovo pecivo z marmelado

Domače stvari so preprosto najboljše, to je znano že od nekdaj. Letošnje leto res ni bogato obrodilo z orehi, se pa najdejo še zaloge mletih orehov, ki jih je potrebno počasi pospraviti. Lahko pripravite slastno orehovo pecivo z marmelado, ki je zelo okusno, poleg tega pa enostavno za pripravo, ker se sestavine odmerjajo z jogurtovim lončkom.
Orehovo pecivo z marmelado (foto: OblizniPrste.si)
Orehovo pecivo z marmelado (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Jaz za odmero uporabljam 150 g jogurtov lonček, ki ga napolnim do vrha, res maksimalno, ker pečem v velikem pekaču. Sestavine, ki jih dodajamo po žlici, naj bodo odmerjene tako, da je žlica res dobro napolnjena.

Orehovo pecivo z marmelado – sestavine:
Prva plast biskvita:
2 jajci
2 jogurtova lončka sladkorja
2 jogurtova lončka mletih orehov
2 jogurtova lončka mleka
2 jogurtova lončka moke
1 pecilni prašek
jogurtov lonček olja

Druga plast biskvita:
4 jajca
4 žlice sladkorja
4 žlice olja
5 žlic moke

Nadev:
2 žlici marelične marmelade
mleti orehi za posip

Orehovo pecivo z marmelado – postopek:
Stepemo jajci in sladkor.

Dodamo še mleko, olje, moko, pomešano s pecilnim praškom ter mlete orehe.

Pripravljeno zmes vlijemo na pekač obdan s peka papirjem ter biskvit pečemo približno 20 minut na 200 stopinjah Celzija. Pečica naj bo predhodno segreta.

Medtem, ko se prva plast biskvita peče, naredimo drugo. Jajca ločimo. Beljake stepemo v trd sneg.

Rumenjake in sladkor penasto zmešamo, dodamo olje in moko ter na koncu še sneg iz beljakov.

Pripravljeno zmes razporedimo po pečenem biskvitu ter vse skupaj pečemo še 15 minut. Če je pecivo pečeno, preizkusimo tako, da zapičimo zobotrebec v pecivo. Če le ta ostane čist, se pravi, da na njem ni ostankov testa je pecivo pečeno.

Ohlajeno pecivo namažemo z marmelado ter ga posujemo z mletimi orehi.

Prijetno sladkanje!

Recept s fotografijami postopka boste našli tukaj.

Še več okusni receptov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept za najboljšo OREHOVO POTICO

Orehova potica je najpogosteje na mizi ob raznih prazni...

Božična peka: Medenjaki

Medenjaki so piškoti, ki jih najpogosteje pečemo za Bož...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Recepti: 3 zimske jedi na žlico, ki vas bodo ogrele

Zimske jedi na žlico! Enolončnice na žlico so še posebe...

Iz Jožičine kuhinje: Medeni piškoti

V prispevku boste našli recept za okusne medene piškote...

Biftek brez surovega mesa

Hitro je pripravljen, ne vsebuje surovega mesa, zelo je...

KUHALNICA: Najboljši marmorni kolač

Najboljši marmorni kolač je slasten, rahel in okusen. S...

Namesto kuhanega vina ta zimska alkoholna pijača!

Recept za to pijačo je bil pravi zimski hit že leta 201...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Dvobarvni orehi

Zanimive recept in slasten recept, direktno iz Jožičine...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Linški srčki

Jožica je pripravila recept za slastne maslene linške s...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Zdravilna kurkuma v naši prehrani (načini priprave)

Kurkuma, rastlina podobna ingverju, prihaja iz Daljneg...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.