KUHALNICA: Presni čokoladni truffles

Drobni čokoladni grižljaji, hitre priprave, pa vendar privlačni tudi za oči. Z njimi lahko razveselite tudi vaše najdražje.
Presni čokoladni truffles (foto: Tina Teršek)
Presni čokoladni truffles (foto: Tina Teršek)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za pripravo potrebujemo:
100g presnih datljev*
15g presnega kokosovega olja*(stopljenega)
7-10g presnega kakava v prahu*
ščep nerafinirane himalajske soli*
15g presne veganske čokoade*(zdrobljene)
¼ žličke cejlonskega cimeta v prahu* ali vanilije v prahu ali kajanskega popra v prahu* (po želji).

Presni kakav v prahu* za posip (približno 4 žlice)

Presna veganska čokoada:
40g presnega kakavovega masla*
35g presnega kakava v pragu*
10ml presnega agavinega sirupa
* sestavine so iz ekološke pridelave

Najprej pripravimo čokolado. Nad paro stopimo kakavovo maslo, nato dodamo kakav v prahu in agavin sirup. Čokoladna zmes mora biti čisto gladka, brez grudic, zato jo dobro premešamo. Nato jo zlijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem in vse skupaj postavimo v zamrzovalnik za 10 minut, da se čokolada strdi. Ko je strjena jo z nožem na hitro sesekljamo na manjše koščke.

Nato v sekljalniku zmeljemo vse sestavine. Če je masa preveč mehka, da bi oblikovali kroglice, jo za nekaj minut postavimo v hladilnik. Kroglice povaljamo v kakavu v prahu in jih shranimo v zaprti posodi v hladilnik. Kroglice ostanejo sveže do enega tedna. Preden jih postrežemo jih nekaj minut pustimo stati na sobni temperaturi, če želimo, da so mehkejše.

drobTinka izdeluje najboljše presne sladice in torte. Več o njej boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Vonj po domačem kruhu – odslej tudi dvojno pakiranje kvasa Fala

Ni lepšega kot vonj sveže pečenega kruha, ki napolni do...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je ideja za odlično kosilo

Ne veste, kaj bi pripravili za kosilo? Tu je ideja za ...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: 3 najboljše juhe iz čemaža

Čemažu pravimo tudi divji česen, saj zelo spominja na p...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.