Kako očistiti prismojeno hrano s posode?

Moj dom in vrt > Praktični nasveti | piše: K.Z. | 5.10.2025
Zelo enostavno! Nič več vam ni potrebno drgniti ali celo zavreči posode, v kateri se vam je prismodila hrana. S preprostim trikom boste spet imeli čisto in sijočo posodo!
 	Prismojeno hrano lahko enostavno odstranite. (foto: Freepik.com)
Prismojeno hrano lahko enostavno odstranite. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Le komu se še ni zgodilo, da ne bi prismodil hrane. Ta trdovratno vztraja in nikakor je ni moč očistiti. S pomočjo teh dveh trikov, pa bo sedaj tudi to zelo enostavno. Preizkusite!

Pecilni prašek
V posodo, v kateri se vam je prismodila hrana, natresite nekaj pecilnega praška in dolijte vodo, da bo pokrito dno oziroma ves del, kjer je prismojena hrana. Nato zavrite za par minut in ko se nekoliko ohladi, brez težav očistite! Lonec bo spet kot nov.

Naredite pa lahko tudi naravni odstranjevalec umazanije:
Potrebujete žlico kisa, dve žlici sode bikarbone, kozarec vode.
Vodo zlijte v lonec, posodo, ponev, kjer je prismojena hrana. Nato dodajte še kis in segrejte. Ko zavre, odstavite in malo počakajte. Dodajte še sodo bikarbono in počakajte nekaj minut. Nato odlijte vodo in očistite posodo. Če je na njej še nekaj prismojene hrane, zmešajte sodo bikarbono z vodo in zdrgnite z gobico. Posoda bo spet čista in kot nova!
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Feng shui v kuhinji: 6 glavnih pravil

Poslovite se od romantično okrašene in naložene kuhinje...

Recept za najboljšo joto s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...

Odpravite mravlje na učinkovit in naraven način

V poletnih dneh se lahko v hiši, na terasi ali vrtu poj...

Največje napake, ki uničujejo lase

Včasih nehote počnemo napake, zaradi katerih pa so lasj...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Matjaž Florjanc Lukan: »Dobra služba je delo, ki te notranje izpolnjuje«

Večina nas hodi v službo, ker je pač treba služiti dena...

Kako varno in prijetno uporabljati Facebook in Instagram

Spletna omrežja so postala del vsakdanjega življenja. N...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Raziskali smo: ali vitamin C res preprečuje prehlad?

Vitamin C je pogosto obravnavan kot kralj med vitamini....

Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci

Če nimate prave ideje za današnje kosilo, vam idejo pre...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.