Kuhinjski triki, ki vam bodo prišli zelo prav

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: M. L. | 19.9.2023
Največkrat za težavo, ki nastane, obstaja lahka rešitev. In nič drugače ni v kuhinji. Kuhinjski triki, katere smo zbrali, so enostavni, pa vendar so nepoznani. Preberite jih in delite z ostalimi tudi vi!
	Leseno desko očistite s soljo in limono. (foto: Freepik.com)
Leseno desko očistite s soljo in limono. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Kako odpreti pistacijo?
Vrečka okusne pistacije je drag priboljšek, zato se tisti, ki jo obožujemo in si jo včasih privoščimo, trudimo, da bi odprli vsako, tudi tiste, ki imajo le majceno odprtino. Največkrat si v ta namen polomimo nohte, poskušamo z zobmi. No, rešitev je povsem preprosta. Vzemite polovico lupine pistacije, vtaknite jo v odprtino druge pistacije, obrnite in pistacija bo odprta!

Jajčna lupinica
Se tudi vam večkrat zgodi, da ko odprete surovo jajce, vanj pade droben košček lupinice. In ko poskušate to odstraniti, se vam spretno izmika. Naslednjič zmočite prst pod vodo. Jajčna lupinica ne bo zbežala, odstranili jo boste lahko brez večjih težav.

Zažgan lonec? Nikar ga ne zavrzite.
Prav vsakemu se kdaj zgodi, da se jed prismodi. Včasih tudi tako močno, da na prvi pogled lonec ali ponev sodi samo še na odpad. Ampak, ni tako. Še vedno lahko svojo posodo rešite. Povsem preprosto. Zažgani del posode poškropite s sredstvom za čiščenje pečice, pustite nekaj časa (preberite navodila), nato očistite in lonec prekuhajte. Sredstva za čiščenje pečice so največkrat strupena, zato je pomembno, da po čiščenju v lonec nalijete vodo in jo nekaj minut prekuhavate na štedilniku. In lonec je rešen!

Kako kristalizirani med vrniti v tekoče stanje?
Povsem enostavno. V loncu zavrite vodo, jo odstavite in vanj za 15 minut potopite kozarec z medom. Kristalčki bodo izginili, med bo spet v tekočem stanju. Toda, pozor, voda ne sme biti prevroča, lahko ima največ 40 stopinj Celzija, da med ne izgubi hranljivih snovi.

Kako očistiti madeže na leseni deski in jo razkužiti?
Lesena deska se navadno v kuhinji uporablja za rezanje mesa, mesnin, sira, zelenjave. Na njej ostanejo madeži, težko jo očistimo, v pomivalni stroj ne sodi, ker lahko poči. Očistite in razkužite jo lahko povsem preprosto. Po njej natresite kuhinjsko sol, jo vtrite, nato pa pokapajte še z limoninim sokom in dobro zdrgnite z grobo gobico za posodo. Po čiščenju jo dobro operite.

Kako uporabiti prezrelo sadje?
Še vedno včasih ne najdemo druge rešitve, kot da prezrelo sadje vržemo na kompostnik. Da bi se temu izognili, lahko sadje, ki postaja prezrelo, enostavno narežete, olupite, če je potrebno, odstranite mesta, ki so že gnila, shranite v prozorne vrečke in zamrznite. Uporabite ga lahko za kompote ali sadne kolače.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Katere dokumente moramo vedno hraniti?

Ali imate v predalu kup računov, pogodb, dokumentov, po...

Pojmovnik spletne varnosti: Kaj je URL naslov in kaj je domena spletne strani?

Ko uporabljate internet, pogosto vtipkate spletne naslo...

Astrološka napoved po znamenjih: Kaj vas čaka ta teden (17. - 23. 3. 2025)?

Prva polovica tedna bo bolj umirjena in še vedno malce ...

Astrološka napoved po znamenjih: Kaj vas čaka ta teden (10. - 16. 3. 2025)?

Sonce se bo v tednu pred vami sprehajalo v znamenju rib...

Astrološka napoved po znamenjih: Kaj vas čaka ta teden (3. - 9. 3. 2025)?

Z energijo Sonca v ribah boste polni idej, a še vedno n...

Astrološka napoved po znamenjih: Kaj vas čaka ta teden (17. - 23. 2. 2025)?

Sonce v torek prehaja v znamenje rib, ter označuje obdo...

Kako varno nakupovati na spletu?

Spet je tu november, mesec nakupovalne mrzlice, velikih...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je ideja za odlično kosilo

Ne veste, kaj bi pripravili za kosilo? Tu je ideja za ...

6 navad, ki povečujejo tveganje za demenco in Alzheimerjevo bolezen

Strokovnjaki opozarjajo pred navadami, ki uničujejo naš...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.