Kvas Fala za sladka testa

Kvas Fala za sladka testa je kvas s posebnimi lastnostmi in je plod znanstvenega dela strokovnjakov Lesaffre, ki so z naravno selekcijo kvasovk dosegli zadani cilj: zagotoviti še boljše rezultate pri peki peciva, ki vsebujejo večji delež sladkorja.
Kvas Fala za sladka peciva. (foto: Bonopan, d.o.o.)
Kvas Fala za sladka peciva. (foto: Bonopan, d.o.o.)
Kvas Fala za sladka peciva. (foto: Bonopan, d.o.o.) Kvas Fala (foto: Bonopan, d.o.o.)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Pri peki kruha in peciva iz kvašenega testa se srečamo z različnimi pogoji v testu:
- normalni pogoji (ni osmotskega pritiska = izotonični medij), kjer je količina dodanega sladkorja do 5%,
- sladki pogoji (velik osmotski pritisk = hipertonični medij), kjer je količina dodanega sladkorja nad 5%.

Poseben kvas za sladka testa mora biti odporen na povečano koncentracijo sladkorjev izven kvasne celice, da je osmotski pritisk pri izenačevanju koncentracij medija ne uniči. Tak kvas za sladka testa je bogat s trehalozo (disaharidom), ki blaži učinek osmotskega pritiska na kvasno celico. Več ko vsebuje kvasna celica trehaloze, bolje se brani pred osmotskim pritiskom.

Kvasovke kvasa Fala za sladka testa so torej sposobne upreti se osmotskemu pritisku, ki nastane v testih z veliko dodanega sladkorja. Druga pomembna lastnost kvasa za sladka testa pa je količina invertaze (encim), ki razgradi saharozo (sladkor) na glukozo in fruktozo in tako poveča koncentracijo sladkorja v mediju. Kvas za sladka testa mora imeti čim manj invertaze, da se količina glukoze in fruktoze ne poveča.

Torej nov Fala kvas za sladka testa je bogat s trehalozo in ima nizko invertazno aktivnost!

Tak kvas je sposoben hitreje in bolje »vzhajati« in daje boljše rezultate pri peki kruha in peciva bogatega s sladkorjem.

 
Promocijsko sporočilo

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Fala Slonček išče zmagovalni recept za kruh

V soboto, 15. novembra, bo v Ljubljani omamno dišalo po...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Raziskali smo: ali vitamin C res preprečuje prehlad?

Vitamin C je pogosto obravnavan kot kralj med vitamini....

Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci

Če nimate prave ideje za današnje kosilo, vam idejo pre...

Okusno in zdravo: Kroglice iz banane in kokosa

Zelo zdrave so, recept je popolnoma preprost. Preberite...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.