Kvas Fala za sladka testa

Kvas Fala za sladka testa je kvas s posebnimi lastnostmi in je plod znanstvenega dela strokovnjakov Lesaffre, ki so z naravno selekcijo kvasovk dosegli zadani cilj: zagotoviti še boljše rezultate pri peki peciva, ki vsebujejo večji delež sladkorja.
Kvas Fala za sladka peciva. (foto: Bonopan, d.o.o.)
Kvas Fala za sladka peciva. (foto: Bonopan, d.o.o.)
Kvas Fala za sladka peciva. (foto: Bonopan, d.o.o.) Kvas Fala (foto: Bonopan, d.o.o.)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Pri peki kruha in peciva iz kvašenega testa se srečamo z različnimi pogoji v testu:
- normalni pogoji (ni osmotskega pritiska = izotonični medij), kjer je količina dodanega sladkorja do 5%,
- sladki pogoji (velik osmotski pritisk = hipertonični medij), kjer je količina dodanega sladkorja nad 5%.

Poseben kvas za sladka testa mora biti odporen na povečano koncentracijo sladkorjev izven kvasne celice, da je osmotski pritisk pri izenačevanju koncentracij medija ne uniči. Tak kvas za sladka testa je bogat s trehalozo (disaharidom), ki blaži učinek osmotskega pritiska na kvasno celico. Več ko vsebuje kvasna celica trehaloze, bolje se brani pred osmotskim pritiskom.

Kvasovke kvasa Fala za sladka testa so torej sposobne upreti se osmotskemu pritisku, ki nastane v testih z veliko dodanega sladkorja. Druga pomembna lastnost kvasa za sladka testa pa je količina invertaze (encim), ki razgradi saharozo (sladkor) na glukozo in fruktozo in tako poveča koncentracijo sladkorja v mediju. Kvas za sladka testa mora imeti čim manj invertaze, da se količina glukoze in fruktoze ne poveča.

Torej nov Fala kvas za sladka testa je bogat s trehalozo in ima nizko invertazno aktivnost!

Tak kvas je sposoben hitreje in bolje »vzhajati« in daje boljše rezultate pri peki kruha in peciva bogatega s sladkorjem.

 
Promocijsko sporočilo

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Vonj po domačem kruhu – odslej tudi dvojno pakiranje kvasa Fala

Ni lepšega kot vonj sveže pečenega kruha, ki napolni do...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je ideja za odlično kosilo

Ne veste, kaj bi pripravili za kosilo? Tu je ideja za ...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: 3 najboljše juhe iz čemaža

Čemažu pravimo tudi divji česen, saj zelo spominja na p...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.