Močno živilo, ki preprečuje najhujšega raka!

Ali ste vedeli, da lahko že z redno uporabo tega zdravega živila, ki ga poznamo vsi, preprečite razvoj raka? Tako močno živilo je, da lahko prepreči razvoj enega najbolj smrtonosnih oblik raka …
Kislo zelje ščiti pred rakom. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Kislo zelje ščiti pred rakom. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Govorimo o kislem zelju, ki je bil nekoč na mizi zelo pogosto, danes pa premalo. Surovo kislo zelje je zelo zdravilno. Celo tako, da lahko prepreči razvoj raka na želodcu, enega najhujših oblik raka. Kislo zelje vsebuje ogromno vitamina C, vitamina A, folno kislino, magnezij, železo, fosfor, kalcij, kalij, natrij, beljakovine in balastne snovi.

Kislo zelje je bolj zdravilno od surovega, za to so zaslužne probiotične bakterije, ki pri kisanju nastanejo. Poleg tega, da ščiti pred rakavimi celicami, pa ga zdravniki priporočajo tudi tistim, ki imajo težave s prebavo.

Kislo zelje deluje zelo zdravilno, nekaj pozitivnih učinkov je: zdravi in neguje kožo ter jo pomlajuje, blaži stres, izboljšuje razpoloženje, krepi kri, krepi kosti, krepi imunsko odpornost, blagodejno deluje na prebavno organe, želodec, črevesje, razstruplja telo, uravnava raven holesterola.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Ko se presežki hrane iz trgovin spremenijo v okusne obroke

Ste se kdaj vprašali, kaj se zgodi s kruhom, sadjem in ...

Prebavne težave po prazničnih pojedinah – kako si pomagati?

Prazniki so čas obilja, druženja in uživanja v hrani. A...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočni meni za občutljiv želodec: Kaj jesti, če imate težave s prebavo?

Velikonočni prazniki so čas za druženje in praznične do...

Kaj jesti, ko zabolijo kosti?

Kosti kot mehansko trdni oporniki naše telesne zgradbe ...

Preprosti načini za preprečevanje vetrov

Vetrovi in napenjanje so pogoste težave, ki lahko vpliv...

Zakaj se po zimi počutimo izčrpane? To so najpogostejši vzroki za pomladno utrujenost

Pomlad prinaša obljubo nove energije in ponovnega prebu...

Naravni načini za premagovanje spomladanske utrujenosti

Pomlad je čas sprememb, ko se narava prebudi, vendar se...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Kako naravno znižati holesterol v treh korakih

Povišan holesterol je eden glavnih dejavnikov tveganja ...

S temi živili boste ohranili kožo sijočo in prožno tudi v zlatih letih

Lepota se ne začne zgolj pri kremah in serumih, temveč ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.