NATEČAJ: Čigava potica bo postala letošnja kraljica?

Čas za vse, ki obožujete potico. Prijavite svojo potico na natečaj Mojster potice – Fala kraljice! Več o tem, kako lahko sodelujete si preberite v nadaljevanju.
Sodelujte v natečaju Mojster potice - Fala kraljice. (Foto: Fala Slonček)
Sodelujte v natečaju Mojster potice - Fala kraljice. (Foto: Fala Slonček)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Potica ima že od nekdaj prav posebno mesto v slovenski kulinariki. Lahko bi jo označili kar za posebnost Slovenije, če ne za njen nacionalni simbol. Recepti za pripravo in peko okusnega peciva so razširjeni po vseh slovenskih krajih, le imena, nadevi, vrsta testa in oblika se med seboj razlikujejo. Toliko tradicije, zgodb in družinskih receptov se prepleta okoli nje, da jo Slovenci uvrščamo med najpriljubljenejše tradicionalne praznične dobrote. A vsako leto se pojavi vprašanje – čigava potica bo postala letošnja kraljica?

Prijavite svojo potico na natečaj Mojster potice – Fala kraljice

Če je odgovor na zgornje vprašanje MOJA ali pa če bi se želeli le družiti na praznično obarvanem dogodku, potem ne smete zamuditi tradicionalnega natečaja peke, okušanja in ocenjevanja potic Mojster potice – Fala kraljice, ki ga Fala Slonček organizira 15. aprila v Ljubljani.

Prijavi se lahko čisto vsak – tisti, ki že obvladate vse trike pri peki te slovenske sladice, ali pa tisti, ki se teh veščin še učite in si zaslužite priznanje za prizadevnost.

Vsi sodelujoči bodo nagrajeni s paketom Fala praktičnih nagrad in mokami Mlinotest, ki bo tudi letošnji partner natečaja.

Če vas mika druženje z ostalimi ljubitelji te slovenske dobrote, vas lepo vabimo, da recept in fotografijo potice pošljete na fala.sloncek@gmail.com najkasneje do 11. aprila do polnoči. Vsi sodelujoči boste nato vabljeni na ocenjevanje, družabno srečanje in razglasitev ter obdaritev zmagovalcev. Več podrobnosti o dogodku in pravila sodelovanja najdete na www.kruhinpotica.com.

Pohitite s prijavo, Fala Slonček z veseljem pričakuje vaš skrivnostni recept!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Najbolj brani recept: Kruh brez moke

Ta recept je postal pravi internetni hit. Vsi ga pečejo...

Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je ideja za odlično kosilo

Ne veste, kaj bi pripravili za kosilo? Tu je ideja za ...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Musaka – najboljši recepti za pripravo musake

Musaka je sredozemska jed, v originalnem receptu jo pri...

Segedin – kako skuhamo najboljši golaž s kislim zeljem (+odlični recepti)?

Segedin je okusna mesna enolončnica, ki jo pripravimo s...

Iz Jožičine kuhinje: Sirup iz aronije

Jožica razkriva recept za sirup iz aronije...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.