Najboljši nasvet za čiščenje pečice

Moj dom in vrt > Praktični nasveti | piše: M. L. | 27.1.2024
Čiščenje pečice je eno izmed manj priljubljenih opravil. S tem nasvetom, ki ga boste našli v prispevku, pa jo boste lahko očistili hitro, enostavno in kar je najpomembnejše – brez kemikalij!
 	Očistite pečico z naravnim čistilom. (foto: Freepik.com)
Očistite pečico z naravnim čistilom. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Čiščenje pečice je neprijetno opravilo, ki se ga največkrat lotimo s strupenimi kemikalijami. A ni nujno, da se čiščenja lotite tako. Umazanijo, zažgane maščobe lahko očistite tudi na naraven način.

Pri čiščenju uporabite že znana domača čistila, to so soda bikarbona, kis in limonin sok. Najprej pečico ogrejte na 250 stopinj. V pekač pečice natresite približno pet žličk sode in dodajte liter vode. Postavite v pečico in pustite delovati dobre pol ure. Nato izklopite pečico in počakajte, da se ohladi. Maščoba na notranji strani pečice se bo popolnoma zmehčala. Nato pečico še premažite z alkoholnim kisom in pustite še nekaj minut delovati. Nato zmečkajte aluminijasto folijo in zdrgnite pečico. Umazanija bo odstopila in preprosto jo boste lahko odstranili s krpo, ki ste jo namočili v toplo vodo, dodali pa tudi sok ene limone, da odišavite pečico.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Največje napake, ki uničujejo lase

Včasih nehote počnemo napake, zaradi katerih pa so lasj...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Matjaž Florjanc Lukan: »Dobra služba je delo, ki te notranje izpolnjuje«

Večina nas hodi v službo, ker je pač treba služiti dena...

Kako varno in prijetno uporabljati Facebook in Instagram

Spletna omrežja so postala del vsakdanjega življenja. N...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Raziskali smo: ali vitamin C res preprečuje prehlad?

Vitamin C je pogosto obravnavan kot kralj med vitamini....

Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci

Če nimate prave ideje za današnje kosilo, vam idejo pre...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

Iz Jožičine kuhinje: "Škropivo" proti ušem

Iz Jožičine kuhinje prihaja malce drugačen recept, in s...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.