Naredite najbolj okusno testo za pico!

Imate tudi vi radi hrustljavo in tanko testo za pico? Popolnoma enostavno ga lahko naredite doma. Preberite nekaj skrivnosti, ki naredijo testo še bolj okusno, še bolj hrustljavo!
S preprostim trikom je lahko pica še boljša. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
S preprostim trikom je lahko pica še boljša. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Tudi pri pripravi testa za pico je dovolj, da poznate nekaj majhnih skrivnosti in pica bo veliko bolj okusna.

Za dobro testo potrebujete kvas, ščepec sladkorja, malce mleka. Kvas vzhajate, nato ga vmešate v pol kilograma moke, ki ste ji dodali sol po okusu. V jamico na sredini pa prej vlijte še dve žlici oljčnega olja. Mešate testo in po potrebi dodajate še toplo vodo, da dobite testo, ki se ne lepi za prste. Nato pustite, da vzhaja, preden ga razvaljate, pa namažete še s stopljenim maslom.

V testo pa lahko dodate še druge majhne skrivnosti, ki ga obogatijo in naredijo še boljši okus. Ko dodajate kvas, lahko v jamico, ki ste jo naredili v moki, dodate še smetano iz mleka, ki ste jo zbirali. Dodajte približno tri žlice takšne smetane. Če je nimate, lahko dodate tudi tri žlice kisle smetane ali jogurta. Vsi ti dodatki testo izboljšajo.

Pa dober tek!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Ko se presežki hrane iz trgovin spremenijo v okusne obroke

Ste se kdaj vprašali, kaj se zgodi s kruhom, sadjem in ...

Prebavne težave po prazničnih pojedinah – kako si pomagati?

Prazniki so čas obilja, druženja in uživanja v hrani. A...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočni meni za občutljiv želodec: Kaj jesti, če imate težave s prebavo?

Velikonočni prazniki so čas za druženje in praznične do...

Kaj jesti, ko zabolijo kosti?

Kosti kot mehansko trdni oporniki naše telesne zgradbe ...

Preprosti načini za preprečevanje vetrov

Vetrovi in napenjanje so pogoste težave, ki lahko vpliv...

Zakaj se po zimi počutimo izčrpane? To so najpogostejši vzroki za pomladno utrujenost

Pomlad prinaša obljubo nove energije in ponovnega prebu...

Naravni načini za premagovanje spomladanske utrujenosti

Pomlad je čas sprememb, ko se narava prebudi, vendar se...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Kako naravno znižati holesterol v treh korakih

Povišan holesterol je eden glavnih dejavnikov tveganja ...

S temi živili boste ohranili kožo sijočo in prožno tudi v zlatih letih

Lepota se ne začne zgolj pri kremah in serumih, temveč ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.