Naredite najbolj okusno testo za pico!

Imate tudi vi radi hrustljavo in tanko testo za pico? Popolnoma enostavno ga lahko naredite doma. Preberite nekaj skrivnosti, ki naredijo testo še bolj okusno, še bolj hrustljavo!
S preprostim trikom je lahko pica še boljša. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
S preprostim trikom je lahko pica še boljša. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Tudi pri pripravi testa za pico je dovolj, da poznate nekaj majhnih skrivnosti in pica bo veliko bolj okusna.

Za dobro testo potrebujete kvas, ščepec sladkorja, malce mleka. Kvas vzhajate, nato ga vmešate v pol kilograma moke, ki ste ji dodali sol po okusu. V jamico na sredini pa prej vlijte še dve žlici oljčnega olja. Mešate testo in po potrebi dodajate še toplo vodo, da dobite testo, ki se ne lepi za prste. Nato pustite, da vzhaja, preden ga razvaljate, pa namažete še s stopljenim maslom.

V testo pa lahko dodate še druge majhne skrivnosti, ki ga obogatijo in naredijo še boljši okus. Ko dodajate kvas, lahko v jamico, ki ste jo naredili v moki, dodate še smetano iz mleka, ki ste jo zbirali. Dodajte približno tri žlice takšne smetane. Če je nimate, lahko dodate tudi tri žlice kisle smetane ali jogurta. Vsi ti dodatki testo izboljšajo.

Pa dober tek!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Rožmarinov pripravek proti izpadanju las (preizkušen recept ambasadorke Jožice)

Naša ambasadorka Jožica z nami deli učinkovit recept za...

Iz Jožičine kuhinje: Domači puding

Ali veste, da lahko povsem sami pripravite zelo okusen ...

KUHALNICA: Okusna domača čokolada

Domača čokolada, ni je boljše, narejena točno po našem ...

Trije poletni recepti brez kuhanja – za vroče dni, ko ne želite prižgati štedilnika

Ko poletje pokaže zobe, je zadnja stvar, ki si jo želim...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

RECEPT: Najbolj okusna jabolčna marmelada

Jabolčna marmelada je zares univerzalna, zato jo je dob...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

To je hrana, ki je rak ne mara!

Ali ste vedeli, da lahko s pomočjo pravih živil uničuje...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Potopis iz Kitajske: modrost lepote in zdravja skozi oči Jasmine Kandorfer

Jasmina Kandorfer ni le voditeljica in obraz priljublje...

Naravna rastlina, ki pomaga lajšati simptome menopavze in dviga libido

Če se spopadate z nadležnimi simptomi menopavze in nizk...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.