Nasvet: Kako jesti praznično hrano, brez da bi se zredili?

Aktualno > Zanimivosti | piše: Kristina D. Zalar | 29.12.2024
Te dni je na mizi polno dobrot, ki se jim le s težavo lahko uprete. Preberite si trik, kako lahko uživate v prazničnih jedeh in se vam ni potrebno bati odvečnih kilogramov.
	Če boste zmerni pri prazničnih jedeh, se ne boste zredili. (foto: Freepik.com)
Če boste zmerni pri prazničnih jedeh, se ne boste zredili. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Ni potrebno, da se med prazniki redite. Saj veste, kako težko se je znebiti odvečnih kilogramov, ki se zelo hitro naberejo. Prav tako pa lahko uživate v dobrotah, le pazite, kaj jeste in koliko pojeste.

Izberite jed
Če je miza polna dobrot, potem sami pri sebi izberite jed ali dve, ki jo boste pojedli. Vzemite na primer košček potice. Od enega koščka se ne boste zredili. Nato pa v vsakem grižljaju uživajte. Ni potrebno pojesti treh kosov, da boste lahko rekli, da ste jed zares okusili!

Brez slabe volje
Prav tako vam ni potrebno, da ste zaradi tega, ker pazite na zdravo linijo, slabe volje. Raje uživajte v dobri in količinsko majhni pojedini.

Ne pozabite na tekočino
Zjutraj na tešče popijte dva kozarca tople vode. Dan začnite s sadjem ali jogurtom, v katerega ste dodali nekaj žličk lanenih semen. Če vas potem čaka praznično kosilo, boste lahko v njem uživali. Imeli ste zdrav zajtrk, četudi boste pri kosilu pojedli nekaj več, ne bo nič narobe. Pred kosilom pijte vodo. Tudi popoldan pijte čim več tekočine. Ta bo pomagala, da bo vaša prebava redna kljub prazničnim dobrotam.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Raziskali smo: ali vitamin C res preprečuje prehlad?

Vitamin C je pogosto obravnavan kot kralj med vitamini....

Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci

Če nimate prave ideje za današnje kosilo, vam idejo pre...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Želite nazaj poletje? To so deli Evrope, kjer je oktobra še sončno in vroče

Ali je poletje vaš najljubši letni čas? Obožujete sonce...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.