Nasvet: Kako porabiti pirhe?

Če imate še vedno poln hladilnik pirhov, jih ne zavrzite, zelo domiselno jih lahko uporabite in naredite enostavne in hitre specialitete za vašo družino in goste! Preberite nekaj nasvetov.
Kuhana jajca lahko porabite na različne načine. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Kuhana jajca lahko porabite na različne načine. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Četudi so pirhi trdno kuhana jajca, je prav, da jih hranite v hladilniku. In če so vam po velikonočni pojedini še ostali, jih lahko zelo domiselno porabite. Zbrali smo nekaj enostavnih receptov:

Solata s krompirjem in jajci
Potrebujete pet kuhanih krompirjev, dva do tri kuhana jajca, sesekljano čebulo, narezane kisle kumarice, feta sir, kis, oljčno olje, koščke šunke.

Kuhan in ohlajen krompir olupite in narežite na kolute. Olupite pirhe in jih narežite h krompirju, sesekljajte kisle kumarice, dodajte še na kocke narezan feta sir, sesekljano čebulo, zabelite z oljčnim oljem in kisom ter solite in poprajte po okusu. Če želite, lahko dodate tudi nekaj narezane šunke ali kuhane govedine in okusno kosilo je pripravljeno!

Pisana solata
Potrebujete tri kuhane krompirje, tri kuhana jajca, štiri žlice koruze iz konzerve, dve žlici graha iz konzerve, kuhano korenje, tri žlice majoneze, sol, poper.

Kuhan krompir narežite na kocke, prav tako na kocke narežite kuhano korenje in olupljena jajca. Vse sestavine dajte v skledo, dodajte še koruzo, grah in majonezo. Solite in poprajte po okusu in previdno zmešajte. Postavite v hladilnik, porabite v enem dnevu.

Pikantna jajčka
Potrebujete pest do osem jajc, 250 gramov feta sira, žličko pekoče mlete paprike, 1 dcl kisle smetane in rukolo.

Kuhana in olupljena jajčka previdno prepolovite po dolgem in jim previdno odstranite rumenjak. V skledi zmešajte rumenjake, feta sir, mleto papriko in kislo smetano ter dobro pretlačite z vilicami. Ko zmes postane kremasta, jo nadevajte nazaj v beljake. To lahko naredite z majhno žličko. Okrasite polnjena jajčka z rukolo.

Nadevan kruh z jajčki
Naredite testo za pico: vzhajajte kvas, nato ga zamešajte v moko, dodajte toplo vodo in žlico oljčnega olja, sol ter naredite testo, ki se ne prijema rok. Pustite vzhajati na toplem dobro uro. Medtem pripravite nadev.

Za nadev potrebujete štiri kuhana jajca, posušen paradižnik, mocarelo, baziliko, sir, pršut, panceto ali šunko.

Na kocke narežite olupljena jajca, šunko ali pršut, mocarelo, sir, paradižnik, dodajte še baziliko in zmešajte.

Razvaljajte testo, ga razporedite po namaščenem pekaču in po njem razporedite še nadev. Pecite v pečici pri 200 stopinjah, da se sir lepo stopi in zapeče.

Lahko pa testo razvaljate, ga nadevate in zvijete v dolgo štruco ter položite na pomazan pekač. Premažite z oljem in pecite na 200 stopinjah, da se lepo zapeče.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Recept za najboljšo OREHOVO POTICO

Orehova potica je najpogosteje na mizi ob raznih prazni...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Recepti: 3 zimske jedi na žlico, ki vas bodo ogrele

Zimske jedi na žlico! Enolončnice na žlico so še posebe...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Linški srčki

Jožica je pripravila recept za slastne maslene linške s...

Recepti za zdrava kosila: Polnjene paprike z rjavim rižem

Tokrat recept za odlično, okusno zdravo kosilo. Polnjen...

Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem

Čebulna juha s krompirjem je okusna in nasitna jed na ž...

Recept: Timijanov sirup pripravljen z medom

Recept za timijanov sirup! Thymus vulgaris, bolj poznan...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Iz Jožičine kuhinje: Pijana nevesta

Tokrat iz Jožičine kuhinje:Pijana nevesta. Za izdelavo ...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.