Nasvet: Kako speči najboljše palačinke?

Jih imate radi, želite z njimi presenetiti svoje domače? Potem preberite nekaj trikov, s katerimi bodo vaše palačinke resnično najbolj slastne!
Naredite slastne palačinke! (Vir: Freepik.com)
Naredite slastne palačinke! (Vir: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Da vam bodo palačinke uspele in bile resnično zelo slastne, se morate držati nekaterih pravil.

Izbira moke
Čeprav največkrat za peko palačink uporabljamo večnamensko moko, pa strokovnjaki pravijo, da bo jo morali mešati z moko za peko peciva. Takšna mešanica je najboljša za palačinke.

Priprava zmesi za palačinke
Trik je tudi v tem, da že pripravljena zmes za palačinke ne sme stati. Takoj, ko jo pripravite, jih pričnite peči. Če zmes stoji, potem moka vpije več tekočine in palačinke ne bodo lepo tanke.
 
Preberite tudi: Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Olje
Ponev premažite z oljem. To naredite še najlažje tako, da pol decilitra olja zlijete v ponev, ga segrejete, nato razporedite po ponvi, da je cela namazana, nato pa višek odlijete v skodelico in ga uporabite spet pri peki naslednje palačinke.

Temperatura pečenja
Ponev, v kateri pečete palačinke, mora biti dobro segreta. In ko je segreta, je peka palačink enostavna, saj se te ne prijemajo. Pazite pa, da ne bo prevroča, saj se bodo tako začele palačinke smoditi.

Radenska in soda bikarbona
Palačinke bodo še bolj rahle, če boste v zmes dodali pol decilitra radenske ali pa žličko sode bikarbone.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Beli madeži na nohtih: Kaj pomenijo?

Beli madeži na nohtih so eden izmed najpogostejših znak...

Ideje za kosilo: Svinjski file pečen s krompirjem in gobami

Svinjski file ali svinjska ribica je cenjen del svinjin...

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Poletna nega kože: 4 domače maske za obraz

Poleti moramo biti še posebej pozorni, da koži zagotovi...

Iz Jožičine kuhinje: Čevapčiči v listnatem testu

Odlična ideja za hitro kosilo, hladno predjed, prigrize...

POZOR: Te hrane ne kombinirajte skupaj!

Ni pomembno samo, kaj in kako jemo, temveč tudi, ali hr...

100% naravne rešitve za bolj zdrava jetra

Preverite, kakšni so znaki, če so vaša jetra preobremen...

FMD DIETA – ste že slišali za njo? Dieta, ki deluje enako kot post, a ni postenje

Ste že slišali za FMD dieto? To je posebna dieta, ki po...

Recept: Špinačne palačinke s skuto in dimljenim lososom

Hitre, enostavne, okusne in zdrave - špinačne palačinke...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.