Ne jejte jih več - povzročajo napihnjenost, zaprtost in debelost!

Nekatera živila lahko povzročajo hudo zaprtost, krče v trebuhu in črevesju, napihnjenost in posledično tudi nabiranje odvečnih kilogramov. Preverite, katero hrano je bolje črtati z jedilnika.
	Nezdrava hrana povzroča napihnjenost in vetrove. (foto: Freepik.com)
Nezdrava hrana povzroča napihnjenost in vetrove. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Bela moka in sladkor
Jedi iz bele moke in sladkorja polenijo črevesje in zaustavijo prebavo. Zato poskušajte sladkor in belo moko črtati iz jedilnika. Sladkor nadomestite z medom, belo moko pa s polnovredno, ki vsebuje vlaknine, vitamine in minerale in pozitivno deluje na črevesje.

Čokolada, peciva
Razne slaščice. Čokolada, peciva, vse to so jedi, ki zapirajo in upočasnijo prebavo. Če ne morete brez čokolade, potem kupujte takšno, ki vsebuje velik delež kakava.

Slani prigrizki
Razni slani prigrizki, čips, vse to je za naše telo škodljivo. Vsebujejo veliko ogljikovih hidratov in zelo malo hranljivih snovi. Vsebujejo nezdrave maščobe, ki so težko prebavljive. Namesto takšnih prigrizkov izberite raje oreščke ali suho sadje.

Hitra hrana, ocvrta in že pripravljena hrana
Jedi, ki jih lahko kupite in so že pripravljene ali pa jih le še pogrejete, vsebujejo polno konzervansov, barvil, sladkorjev. Vse to pa je težje prebavljivo in negativno vpliva na črevesje. Tudi ocvrta hrana vsebuje nezdrave maščobe, ki so težko prebavljive in lahko povzročijo krče ter zaprtost.

Če imate težave z zaprtostjo, če bi radi pospešili prebavo, potem jejte zdrave obroke in pijte dovolj tekočine. K boljši prebavi pa vsekakor pomaga tudi vsakodnevno gibanje.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Recept naših babic: Jabolčna čežana

Letošnja jesen je bila radodarna. Jabolk je v izobilju ...

Podprite svoje telo in energijo na naraven način

Z leti se telo naravno spreminja, kar prinaša posebne i...

Okusni evrokrem - naredite ga sami!

Popolnoma enostavno lahko sami naredite zelo okusen dom...

Slovenci vse bolj cenimo, da je hrana lokalna, ali je sezonska, pa pogosto spregledamo

Slovencem je okus domačega vse bolj pomemben. Radi namr...

Beli madeži na nohtih: Kaj pomenijo?

Beli madeži na nohtih so eden izmed najpogostejših znak...

Naredite najbolj okusno testo za pico!

Imate tudi vi radi hrustljavo in tanko testo za pico? P...

Kaj jesti za močne kosti: 7 živil, ki jih je dobro uživati vsak dan

Z leti postanejo kosti vse bolj občutljive. Tudi če bol...

Tega za zajtrk nikar ne jejte!

Znano je, da je zajtrk zelo pomemben obrok, od njega je...

Zakaj je pitje vode s kisom tako zdravo?

Jabolčni kis z vodo dela čudeže. Je izredno zdravilen i...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.