Ni pomembno kdaj večerjate, pomembno je kaj!

Aktualno > Zanimivosti | piše: M. L. | 17.3.2014
Strokovnjaki za prehrano trdijo, da je popolnoma vseeno, kdaj večerjate. Da se ne boste zredili, je namreč pomembno kaj večerjate in ne kdaj.
Ni pomembno, kdaj večerjate, ampak, kaj. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Ni pomembno, kdaj večerjate, ampak, kaj. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Četudi jeste zadnji obrok pozno zvečer, se ne boste zredili, če boste jedli pravo hrano. Utemeljenih dokazov, da bi čas večerje in prekomerni kilogrami imeli povezavo, ni.

Znanstveniki so v svoji študiji ugotovili, da imajo tisti ljudje, ki v poznih večernih urah jedi razne slane ali sladke prigrizke in največkrat preskočijo zajtrk, veliko več možnosti, da se bodo prekomerni zredili. Ti dve navadi sta namreč najbolj pomembni, če želite ohranjati zdravo telesno težo.

Strokovnjaki menijo, da je vseeno, če jeste zadnji obrok ob 18. ali ob 20. uri, pomembno je, kaj jeste. Večerja naj bo sestavljena iz zelenjave in beljakovin in zagotovo se ne boste zredili.

Res pa je tudi, da obrok pred spanjem lahko povzroči, da boste imeli moten spanec. Zaradi tega pa je bolje, da dve uri, preden se odpravite v posteljo, ne jeste.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Beli madeži na nohtih: Kaj pomenijo?

Beli madeži na nohtih so eden izmed najpogostejših znak...

Zakaj je pitje vode s kisom tako zdravo?

Jabolčni kis z vodo dela čudeže. Je izredno zdravilen i...

Ideje za kosilo: Svinjski file pečen s krompirjem in gobami

Svinjski file ali svinjska ribica je cenjen del svinjin...

Kako oživiti ovenelo baziliko – korak za korakom

Bazilika je ena najbolj priljubljenih zelišč pri nas – ...

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Recept: EPSKA POLETNA SOLATA

Poleti našemu telesu bolj ustrezajo lahke jedi, ki orga...

Poletna nega kože: 4 domače maske za obraz

Poleti moramo biti še posebej pozorni, da koži zagotovi...

POZOR: Te hrane ne kombinirajte skupaj!

Ni pomembno samo, kaj in kako jemo, temveč tudi, ali hr...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.