Po prebranem bodo postala vaša najljubša jed!

Bogata so z vlakninami, proteini, železom in vitamini. Krepijo vid, pomagajo pri hujšanju, krepijo možgane, ščitijo pred rakom …
Jajca so zdravilna, krepijo možgane in vid. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Jajca so zdravilna, krepijo možgane in vid. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Strokovnjaki so v študijah potrdili številne pozitivne lastnosti kokošjih jajc. Svetujejo, naj bodo na jedilniku čim večkrat.

Krepijo vid
Jajca so bogata z močnimi antioksidanti, med njimi tudi zeaksantin in lutein, ki ščitita naše oči ter zmanjšujeta možnost nastanka očesne mrene.

Pomagajo pri hujšanju
Ne samo, da vsebujejo številne zdravilne esencialne maščobe, so tudi odlično živilo, če želimo shujšati. Dokazano je, da če za zajtrk jeste jajca, boste hitreje shujšali. Raziskava je namreč pokazala, da so ljudje, ki so za zajtrk redno jedli kuhana ali ocvrta jajca, shujšali veliko hitreje, saj jajca nasitijo in vsebujejo zdrave maščobe ter beljakovine.

Zmanjšujejo možnost za nastanek raka
Strokovnjaki so dokazali, da jajca ščitijo tudi pred rakom. Še posebej proti rakom dojk. Poleg tega jajca vsebujejo zdrave maščobe in beljakovine, ki ščitijo in krepijo živčni sistem, so tudi odlična hrana za mišice. Telesu dajejo energijo, ki jo potrebuje preko celega dneva.

Krepijo možgane
Strokovnjaki so dokazali tudi, da jajca izredno pozitivno vplivajo na naše možgane. Krepijo spomin in preprečujejo Alzheimerjevo bolezen.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Ko se presežki hrane iz trgovin spremenijo v okusne obroke

Ste se kdaj vprašali, kaj se zgodi s kruhom, sadjem in ...

Prebavne težave po prazničnih pojedinah – kako si pomagati?

Prazniki so čas obilja, druženja in uživanja v hrani. A...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočni meni za občutljiv želodec: Kaj jesti, če imate težave s prebavo?

Velikonočni prazniki so čas za druženje in praznične do...

Kaj jesti, ko zabolijo kosti?

Kosti kot mehansko trdni oporniki naše telesne zgradbe ...

Preprosti načini za preprečevanje vetrov

Vetrovi in napenjanje so pogoste težave, ki lahko vpliv...

Zakaj se po zimi počutimo izčrpane? To so najpogostejši vzroki za pomladno utrujenost

Pomlad prinaša obljubo nove energije in ponovnega prebu...

Naravni načini za premagovanje spomladanske utrujenosti

Pomlad je čas sprememb, ko se narava prebudi, vendar se...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Kako naravno znižati holesterol v treh korakih

Povišan holesterol je eden glavnih dejavnikov tveganja ...

S temi živili boste ohranili kožo sijočo in prožno tudi v zlatih letih

Lepota se ne začne zgolj pri kremah in serumih, temveč ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.