Po prebranem bodo postala vaša najljubša jed!

Bogata so z vlakninami, proteini, železom in vitamini. Krepijo vid, pomagajo pri hujšanju, krepijo možgane, ščitijo pred rakom …
Jajca so zdravilna, krepijo možgane in vid. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Jajca so zdravilna, krepijo možgane in vid. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Strokovnjaki so v študijah potrdili številne pozitivne lastnosti kokošjih jajc. Svetujejo, naj bodo na jedilniku čim večkrat.

Krepijo vid
Jajca so bogata z močnimi antioksidanti, med njimi tudi zeaksantin in lutein, ki ščitita naše oči ter zmanjšujeta možnost nastanka očesne mrene.

Pomagajo pri hujšanju
Ne samo, da vsebujejo številne zdravilne esencialne maščobe, so tudi odlično živilo, če želimo shujšati. Dokazano je, da če za zajtrk jeste jajca, boste hitreje shujšali. Raziskava je namreč pokazala, da so ljudje, ki so za zajtrk redno jedli kuhana ali ocvrta jajca, shujšali veliko hitreje, saj jajca nasitijo in vsebujejo zdrave maščobe ter beljakovine.

Zmanjšujejo možnost za nastanek raka
Strokovnjaki so dokazali, da jajca ščitijo tudi pred rakom. Še posebej proti rakom dojk. Poleg tega jajca vsebujejo zdrave maščobe in beljakovine, ki ščitijo in krepijo živčni sistem, so tudi odlična hrana za mišice. Telesu dajejo energijo, ki jo potrebuje preko celega dneva.

Krepijo možgane
Strokovnjaki so dokazali tudi, da jajca izredno pozitivno vplivajo na naše možgane. Krepijo spomin in preprečujejo Alzheimerjevo bolezen.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kako pripravimo najboljšo francosko solato (+okusni recepti)?

Kako pripravimo najboljšo francosko solato? Francoska s...

Rožmarinov pripravek proti izpadanju las (preizkušen recept ambasadorke Jožice)

Naša ambasadorka Jožica z nami deli učinkovit recept za...

Iz Jožičine kuhinje: Domači puding

Ali veste, da lahko povsem sami pripravite zelo okusen ...

KUHALNICA: Okusna domača čokolada

Domača čokolada, ni je boljše, narejena točno po našem ...

Trije poletni recepti brez kuhanja – za vroče dni, ko ne želite prižgati štedilnika

Ko poletje pokaže zobe, je zadnja stvar, ki si jo želim...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

RECEPT: Najbolj okusna jabolčna marmelada

Jabolčna marmelada je zares univerzalna, zato jo je dob...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

To je hrana, ki je rak ne mara!

Ali ste vedeli, da lahko s pomočjo pravih živil uničuje...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Potopis iz Kitajske: modrost lepote in zdravja skozi oči Jasmine Kandorfer

Jasmina Kandorfer ni le voditeljica in obraz priljublje...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.