Ali ste vedeli, da so čebulni olupki zelo zdravilni? Ti seveda niso namenjeni za uživanje, a so zelo bogati s kvercetinom, to je zelo močan antioksidant, ki uravnava krvni tlak in preprečuje razvoj kardiovaskularnih bolezni.
Olupki niso za uživanje, lahko pa jih pokuhate v juhi, v omaki in odstranite, preden obrok pojeste. Na tak način boste obrok zelo obogatili in mu dodali mnogo zdravilnega.
Čebula je ena najbolj zdravih živil na svetu, ima zelo močna antibakterijska delovanja. Pomaga uravnavati krvni sladkor, preprečuje krvavitve, uničuje celo raka in krepi imunski sistem.
V novejših študijah pa so odkrili še, da se mnogo zdravilnega skriva prav v olupkih, ki jih največkrat zavržemo. Zato tega ne počnite več. Ko kuhate juho, skuhajte zraven še olupke. Pokuhajte jih v raznih omakah, jedeh. Na tak način boste dobili mnogo zdravilnih snovi, ki preprečujejo razvoj hudih bolezni.