Za pripravo tega okusnega obroka boste potrebovali tri litre vode, dva stroka česna, eno žličko naribanega ingverja, eno žličko popra, dva korenja, eno skodelico listov zelene, majhno glavico rdeče čebule, vejico rožmarina, žličko sušene ali sveže materine dušice, žličko svežega ali sušenega žajblja, sok pol limone.
Vse sestavine očistite, narežite, dajte v lonec – razen soka limone. Dodajte tudi vodo in kuhajte, da zavre, nato pa na zmerni temperaturi kuhajte še eno uro. Nato lahko precedite juho skozi cedilo in pijete čisto ali vanjo zakuhate jajček, rezance, lahko pa vse sestavine zmešate s paličnim mešalnikom in dodate še popečene kruhove kocke. Tik preden boste juho jedli, jo začinite še z limoninim sokom. S tem boste dosegli, da bo juha še bolj zdrava.
Limona namreč vsebuje vitamin C, ta pa pomaga, da se hranilne snovi veliko lažje absorbirajo v kri.