Pozor, ne jejte ga, to meso vsebuje salmonelo!

Aktualno > Zanimivosti | piše: ZPS/M. L. | 21.3.2019
Pri Zvezi potrošnikov Slovenije svarijo o mesu, ki vsebuje salmonelo. Ste ga kupili tudi vi? Ne jejte ga.
Pri ZPS so objavili odpoklic piščančjega mesa. (foto: pexels.com)
Pri ZPS so objavili odpoklic piščančjega mesa. (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Objavljen je odpoklic piščančjega zrezka.

Podatki o živilu
Živilo: Gurman piščančji zrezki z bučnimi semeni
Neto količina: 600 g
Rok uporabe: 19.3.2019
Lot:1201608670
Proizvajalec: SI 71 ES Perutnina Ptuj d.d.

Vzrok odpoklica
Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v okviru letnega programa vzorčenja odvzela vzorec mesnega pripravka z namenom preverjanja skladnosti z mikrobiološkimi kriteriji opredeljenimi v zakonodaji. V vzorcu začinjenega piščančjega mesa je bila potrjena prisotnost bakterije Salmonela spp. Živilo je glede na merila varnosti, ocenjeno kot neustrezno.

Ukrep
Proizvajalec je pričel s postopkom umika/dpoklica živila iz prometa. Potrošnikom svetujemo, da živilo vrnejo na mesto nakupa.

Živilo ob ustrezni termični obdelavi in pravilnem rokovanju sicer ne predstavlja tveganje za zdravje potrošnikov.

ZPS svetuje
V primeru, da imate ta izdelek doma, ga en zaužijte. Lahko ga vrnete v trgovino kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Rožmarinov pripravek proti izpadanju las (preizkušen recept ambasadorke Jožice)

Naša ambasadorka Jožica z nami deli učinkovit recept za...

Moderna babi: "V moji hiši ni rokovanja s telefonom. Vnuki ga ne uporabljajo..."

„Še sama ne vem, od kje toliko volje in idej za ustvarj...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Astrološka napoved po znamenjih: Kaj vas čaka ta teden (9. - 15. 6. 2025)?

Z energijo Jupitra, ki prehaja v ponedeljek v znamenje ...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

6 naravnih nasvetov za lajšanje glavobola

Če ste med tistimi, ki se vas pogosto loti glavobol, po...

Sanje: Kakšen je njihov pomen in kako jih razumeti?

Sanjske knjige vaših sanj ne morejo razložiti in so pop...

Preberite, kaj dolžina vaših prstov sporoča o vaši osebnosti in boleznih!

Ali ste vedeli, da dolžina vaših prstov na rokah razkri...

Od julija bodo upokojenci lahko uradno postali oskrbovalci svojih bližnjih

V mnogih slovenskih domovih je skrb za bolnega ali onem...

5 nasvetov, kako si naravno pomagati pri suhi in občutljivi koži

Preverite, kaj svetuje narava, ko gre za suho kožo, ki ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.