Pozor, nikoli ne pogrevajte te hrane!

Nekatera živila so lahko zelo škodljiva, celo strupena, če jih pogrevate in jeste še naslednjega dne. V prispevku preverite, katera so.
Piščanca raje ne pogrevajte, naslednjega dne jejte hladnega. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Piščanca raje ne pogrevajte, naslednjega dne jejte hladnega. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Mnogi izmed nas pogrevamo hrano, jo jemo še naslednjega dne ali še dlje. Določeno hrano lahko pogrevate, obstaja pa nekaj živil, ki jih ne smete, saj s pogrevanjem postajajo škodljiva.

Špinača
Že pripravljene in skuhane špinače ne smete nikoli pogrevati, saj je lahko zelo škodljiva za zdravje. Priporočeno je, da špinačo pojeste takoj, ko je pripravljena. Ta zelenjava namreč vsebuje veliko nitratov. Ti nitrati se med pogrevanjem spreminjajo v nitrite, snovi, ki so rakotvorne.

Zelena
Zeleno uporabljamo v juhah, mineštrah. Ampak tudi zelena vsebuje nitrate, prav tako kot špinača. Kar pomeni, da se je prav tako ne sme pogrevati, saj je potem zelo škodljiva. Enako velja tudi za korenje.

Rdeča pesa
Tudi rdeča pesa, ki je zelo zdravilna, ne sme biti ponovno pogreta. Prav tako vsebuje nitrate, ki so pogrevanju zelo škodljivi za naše telo.

Krompir
Krompir vsebuje mnogo hranilnih snovi. Še najbolj zdrav je kuhan in ohlajen. Najbolj škodljiv pa, če ga ponovno pogrevate.

Jajca
Če kuhana ali pečena jajca ponovno pogrevate, lahko postanejo zelo škodljiva za naše zdravje. To pa ne velja, če pogrevate hrano, v kateri so tudi jajca.

Piščanec
Če pogrevate piščanca in ga jeste še naslednjega dne, imate lahko veliko težav, med njimi tudi črevesne težave. To pa zato, ker se med pogrevanjem piščanca proteini, ki jih ta vsebuje, spreminjajo. Zato jejte piščanca naslednjega dne kar hladnega. Tako ne bo spremenil strukture proteinov, ki jih vsebuje veliko več, kot na primer rdeče meso.

Gobe
Gobe so najbolj škodljivo živilo, če ga ponovno pogrevate. Gobe morate pojesti takoj, ko jih pripravite, nikoli kasneje. Če vam ostanejo od obroka, jih zavrzite. Pogrete gobe lahko povzročijo trebušne in črevesne težave, celo težave s srcem.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Ko se presežki hrane iz trgovin spremenijo v okusne obroke

Ste se kdaj vprašali, kaj se zgodi s kruhom, sadjem in ...

Prebavne težave po prazničnih pojedinah – kako si pomagati?

Prazniki so čas obilja, druženja in uživanja v hrani. A...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočni meni za občutljiv želodec: Kaj jesti, če imate težave s prebavo?

Velikonočni prazniki so čas za druženje in praznične do...

Kaj jesti, ko zabolijo kosti?

Kosti kot mehansko trdni oporniki naše telesne zgradbe ...

Preprosti načini za preprečevanje vetrov

Vetrovi in napenjanje so pogoste težave, ki lahko vpliv...

Zakaj se po zimi počutimo izčrpane? To so najpogostejši vzroki za pomladno utrujenost

Pomlad prinaša obljubo nove energije in ponovnega prebu...

Naravni načini za premagovanje spomladanske utrujenosti

Pomlad je čas sprememb, ko se narava prebudi, vendar se...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Kako naravno znižati holesterol v treh korakih

Povišan holesterol je eden glavnih dejavnikov tveganja ...

S temi živili boste ohranili kožo sijočo in prožno tudi v zlatih letih

Lepota se ne začne zgolj pri kremah in serumih, temveč ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.