Pravilna kombinacija živil zdravi naše telo

Nekatera živila so, če jih jeste eden z drugim, veliko bolj zdrava, kot sicer. Zato je prav, da jih znate pravilno jesti, le tako boste dobili hranilne snovi, ki jih vsebujejo.
Kurkuma in poper sta skupaj še močnejša. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Kurkuma in poper sta skupaj še močnejša. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Strokovnjaki za prehrano svetujejo tudi o tem, katera kombinacija živil je najboljša, da lahko iz nje človeško telo zares potegne le najboljše in največ hranilnih snovi. Nekaj takšnih nasvetov si preberite tukaj:

Špinača in limona
Znano je, da špinača vsebuje železo. Tega pa bo naše telo veliko bolje absorbiralo, če jo boste jedli skupaj z limono. Ko pripravite špinačo, jo pokapajte z limoninim sokom. Enako naredite tudi, če pripravljate kot prilogo koprivo, če kuhate čaj iz koprive.

Paradižnik in oljčno olje
Antioksidanti, ki se skrivajo v paradižniku in ki so zelo zdravilni za naše telo, se odlično mešajo z oljčnim oljem. Če torej paradižnik pokapate s kvalitetnim oljčnim oljem, lahko s takšnim obrokom uravnate raven holesterola, raven krvnega tlaka in preprečite razvoj rakavih celic.

Riba in kari
Indijska začimba kari, ali pa samo kurkuma, je nepogrešljiva na pečeni ali kuhani ribi. Če jo dodate, bo vaše telo veliko lažje absorbiralo omega 3 maščobne kisline, ki jih ima riba. Mešanica teh dveh živil pa preprečuje tudi nastanek raka.

Kurkuma in poper
Če si pripravljate napitek iz kurkume, ki je zelo zdravilen, ne smete pozabiti na poper. Ta poveča kurkumi moč za več stokrat. Mešanica teh dveh začimb tvori močno naravno zdravilo proti demenci, raku in drugimi boleznimi. Uporabljajte mešanico popra in kurkume tudi pri pripravi obrokov.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Ko se presežki hrane iz trgovin spremenijo v okusne obroke

Ste se kdaj vprašali, kaj se zgodi s kruhom, sadjem in ...

Prebavne težave po prazničnih pojedinah – kako si pomagati?

Prazniki so čas obilja, druženja in uživanja v hrani. A...

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Velikonočni meni za občutljiv želodec: Kaj jesti, če imate težave s prebavo?

Velikonočni prazniki so čas za druženje in praznične do...

Kaj jesti, ko zabolijo kosti?

Kosti kot mehansko trdni oporniki naše telesne zgradbe ...

Preprosti načini za preprečevanje vetrov

Vetrovi in napenjanje so pogoste težave, ki lahko vpliv...

Zakaj se po zimi počutimo izčrpane? To so najpogostejši vzroki za pomladno utrujenost

Pomlad prinaša obljubo nove energije in ponovnega prebu...

Naravni načini za premagovanje spomladanske utrujenosti

Pomlad je čas sprememb, ko se narava prebudi, vendar se...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Kako naravno znižati holesterol v treh korakih

Povišan holesterol je eden glavnih dejavnikov tveganja ...

S temi živili boste ohranili kožo sijočo in prožno tudi v zlatih letih

Lepota se ne začne zgolj pri kremah in serumih, temveč ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.