Previdno s temi živili, vsebujejo skrite sladkorje!

Aktualno > Zanimivosti | piše: Kristina D. Zalar | 21.3.2014
Vas zanima, katera so tista živila, ki jih morda jeste in pijete vsakodnevno in se niti ne zavedate, da so polne sladkorja? Preberite v prispevku!
Tudi kandirano sadje vsebuje veliko sladkorja. (foto: www.123rf.com)
Tudi kandirano sadje vsebuje veliko sladkorja. (foto: www.123rf.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Nekatera živila vsebujejo skrite sladkorje in se mnogokrat niti zavemo ne, da jih vsebujejo toliko. Proizvajalci jih znajo dobro »zamaskirati« v izdelek. A ti sladkorji povzročijo, da si tega izdelka želite še več. Za vaše zdravje pa ne naredijo nič dobrega. Velja upoštevati nasvet, da vedno preberete sestavine izdelka, preden ga kupite., če je sladkor napisan med prvimi sestavinami, je to znak, da ga je veliko.

Preberite, kateri so takšni izdelki in koliko sladkorja vsebujejo!
Do 94 odstotkov sladkorja vsebujejo razni napitki v prahu in sokovi oziroma sadni sirupi, ki jih razredčimo z vodo.

Do 83 odstotkov sladkorja vsebujejo sladice, sladice in piškoti, ki so polnjeni z raznimi kremami, kandirano sadje.

Do 81 odstotkov sladkorja vsebuje suho sadje. Do 71 odstotkov sladkorja vsebujejo piškoti, kolači, torte. Iz 60 odstotkov sladkorja so izdelani lahko razni džemi, marmelade in čokoladni namazi. 56 odstotkov sladkorja pa vsebujejo razni kosmiči, energetske ploščice in sadno-žitne ploščice. V omakah za solato, kečapu in čokoladnem prelivu je lahko do 50 odstotkov sladkorja in v sladoledu ter raznih frapejih najdete lahko do 26 odstotkov sladkorja.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ko se presežki hrane iz trgovin spremenijo v okusne obroke

Ste se kdaj vprašali, kaj se zgodi s kruhom, sadjem in ...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je ideja za odlično kosilo

Ne veste, kaj bi pripravili za kosilo? Tu je ideja za ...

6 navad, ki povečujejo tveganje za demenco in Alzheimerjevo bolezen

Strokovnjaki opozarjajo pred navadami, ki uničujejo naš...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Musaka – najboljši recepti za pripravo musake

Musaka je sredozemska jed, v originalnem receptu jo pri...

Segedin – kako skuhamo najboljši golaž s kislim zeljem (+odlični recepti)?

Segedin je okusna mesna enolončnica, ki jo pripravimo s...

Iz Jožičine kuhinje: Sirup iz aronije

Jožica razkriva recept za sirup iz aronije...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.