Pripravite si domačo energijsko bombo

Aktualno > Zanimivosti | piše: Kristina D. Zalar | 25.1.2014
Popolnoma enostavno lahko naredite zdrave energijske ploščice, ki vam bodo prišle še kako prav. Poleg tega, da so zdravilne, bodo vašemu organizmu dale tudi dodatno moč in energijo.
Naredite domače energijske rezine. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Naredite domače energijske rezine. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Priprava domačih energijskih ploščic je povsem enostavna. Primerna je za vse, tudi za tiste, ki pazite, da ne jeste sladkorja.

Kanadski strokovnjaki so potrdili, da rozine odpravljajo občutek lakote in so nasitne. Če jih jeste, lahko tako preprečite prekomerno vnašanje kalorij v telo. Tudi mandlji imajo pozitivne lastnosti. Znižujejo nevarno holesterol, so odlična hrana za mišice in zmanjšujejo željo po hrani. Dateljni pa so odlični za malico, saj zagotavljajo dovolj energije, poleg tega pa so še zelo zdravilni. Energetske ploščice pripravite iz teh treh živil.

Potrebujete enako količino vseh treh živil: rozine, mandlje in dateljne. Stresite jih v mešalnik in ga vključite za približno 30 sekund, da se sestavine dobro zmeljejo in premešajo. Nato maso položite na peki papir ali na folijo in oblikujte po želji. Ploščice nato hranite v hladilniku. Uporabne so dolgo časa, vsaj 14 dni. Da ne postanejo suhe, jih zavijte v folijo.

Če ste utrujeni, lačni med obroki, so ploščice lahko idealen prigrizek. Prav vam bodo prišle tudi pri fizičnih naporih, kot so hoja v griče, tek, joga, plavanje in tako dalje.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Feng shui v kuhinji: 6 glavnih pravil

Poslovite se od romantično okrašene in naložene kuhinje...

Recept za najboljšo joto s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Raziskali smo: ali vitamin C res preprečuje prehlad?

Vitamin C je pogosto obravnavan kot kralj med vitamini....

Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci

Če nimate prave ideje za današnje kosilo, vam idejo pre...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

Nahod in prehlad: 5 naravnih trikov za hitrejše okrevanje

Zdravljenja prehlada, viroze in gripe se lahko lahko po...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.