Recept: Špinačne palačinke s skuto in dimljenim lososom

Hitre, enostavne, okusne in zdrave - špinačne palačinke s skuto in dimljenim lososom. Pa dober tek!
Špinačne palačinke z lososom. (Foto: Freepik.com) SLIKA JE SIMBOLIČNA
Špinačne palačinke z lososom. (Foto: Freepik.com) SLIKA JE SIMBOLIČNA
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Špinačne palačinke s skuto in dimljenim lososom

Potrebujete:

250 g pasirane zamrznjene špinače
130 g polnozrnate pirine moke
250 ml mleka
1 jajce
250 g pasirane skute
sol in poper
150 g narezanega dimljenega lososa

Špinačo odtajamo in jo zmešamo z enim jajcem, mlekom in pirino moko. Pripravimo gladko in gosto maso, malo gostejšo kot jo pripravimo za navadne palačinke.

V namaščeni ponvi nato spečemo palačinke, na vsaki strani jih pečemo po dve minuti. Pečene špinačne palačinke odlagamo na krožnik, ki ga nato pokrijemo, da ostanejo tople. 

Pasirano skuto začinimo s poprom in soljo, ter dobro premešamo. Dodamo drobno sesekljan drobnjak ali peteršilj, v skuto se lepo podajo tudi krebuljica, koper in bazilika. 

Vsako palačinko posebej namažemo z začinjeno skuto in obložimo s kosi dimljenega lososa. Palačinke zvijemo in jih takoj postrežemo. 

Preberite tudi: Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je jedilnik za enostavno in okusno kosilo

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Recept Palačinke z lososom
Morda te zanima tudi:

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Recepti: 3 zimske jedi na žlico, ki vas bodo ogrele

Zimske jedi na žlico! Enolončnice na žlico so še posebe...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Linški srčki

Jožica je pripravila recept za slastne maslene linške s...

Recepti za zdrava kosila: Polnjene paprike z rjavim rižem

Tokrat recept za odlično, okusno zdravo kosilo. Polnjen...

Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem

Čebulna juha s krompirjem je okusna in nasitna jed na ž...

Recept: Timijanov sirup pripravljen z medom

Recept za timijanov sirup! Thymus vulgaris, bolj poznan...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Feng shui v kuhinji: 6 glavnih pravil

Poslovite se od romantično okrašene in naložene kuhinje...

Recept za najboljšo joto s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.