Recept: Vloženi jurčki

Vloženi jurčki so odlična poslastica, ponudimo jih lahko k raznim narezkom ali namesto solate. Za vlaganje izberemo samo zdrave in čvrste gobe, jaz najraje vlagam ajdovčke ali črne gobane.
Vloženi jurčki (Foto: Karmen Valant)
Vloženi jurčki (Foto: Karmen Valant)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Običajno jurčke vlagamo v mešanico kisa in vode v razmerju 1:3, vendar lahko sami prilagodim, kako kisle jurčke želimo. V mnogih receptih v mešanico kisa dodajo tudi žličko sladkorja.

Recept za vlaganje jurčkov:

sveže nabrani jurčki
sol
lovorov list (po želji)
cela zrna črnega popra
1/2 l kisa za vlaganje
1,5 l vode
voda za prekuhavanje jurčkov

PREBERITE TUDI: Recept: Domača paradižnikova mezga

Jurčke očistimo in obrišemo z malo vlažno krpo. Manjše gobe pustimo cele, večje  narežemo na večje kose. V večjem loncu zavremo vodo in jo malo osolimo. Ko voda zavre, dodamo narezane jurčke in kuhamo 2 minuti.

Jurčke nato odcedimo in jih zvrnemo v vrelo mešanico kisa in vode, ki smo ji dodali nekaj zrn celega črnega popra. Kuhamo jih slabo minuto, nato jih s penovko poberemo iz mešanice in jih zložimo v čiste kozarce.  Gobe prelijemo v vrelo mešanico kisa in vode, dodamo nekaj zrn popra in lovorov list.

Poper in lovor nista nujno potrebna, vloženi jurčki bodo ravno tako dobri. Kozarce dobro zapremo in jih pokrite počasi ohladimo.

PREBERITE TUDI: Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Gobe Vloženi jurčki Recept
Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Kako pripravimo najboljšo mučkalico?

Ime mučkalica izhaja iz besede mučkati, kar lahko razum...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Kako skuhamo najbolj okusen Ragu stroganov (kultno jed iz govedine)?

Danes bom predstavila recept za govedino stroganov, in ...

Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom

Krompirjev zavitek lahko pripravimo tudi brez špinače, ...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Recepti: 3 najboljše juhe iz čemaža

Čemažu pravimo tudi divji česen, saj zelo spominja na p...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.