Recept za najokusnejše krofe

Pust je mimo, krofi, pa naj ste jih spekli sami ali kupili, so se pojedli. A četudi je postni čas, si preberite recept za najbolj okusne krofe vseh časov. Shranite ga in se jih lotite po njemu sami prihodnje leto ali pa jih specite kar tako!
Specite najbolj okusne krofe! (foto: Fala slonček)
Specite najbolj okusne krofe! (foto: Fala slonček)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za najbolj okusne krofe potrebujete: 1 kocka kvasa Fala za sladka testa, 1 kg moke, 6 dag sladkorja, 10 rumenjakov, 3 dl mleka, 2,5 dl kisle smetane, 0,5 dl olja, 3 žlice ruma, 1 pecilni prašek, 1,5 žličke, soli, lupinica ene limone, 1,5 l olja za cvrtje, 1 kg marelične marmelade.

Moko presejemo, ob robu potresemo sol. V toplem mleku raztopimo kvas Fala za sladka testa in ga dodamo moki. Dodamo vse ostale sestavine razen olja in zamešamo testo. Testo mešamo na najprej na nizki, nato na visoki hitrosti in počasi dodajamo olje. Ko postane testo gladko in odstopa od posode, posodo s testom postavimo na toplo, ga pokrijemo s folijo in pustimo dobro uro, da vzhaja. Vzhajano testo s kuhalnico še enkrat stepemo in damo ponovno vzhajat. Ko je testo drugič vzhajalo, ga stresemo iz posode, rahlo pognetemo in oblikujemo valj, ki ga razrežemo na približno enake kose (cca 80 g). Iz posameznih kosov z rokami oblikujemo gladke kroglice, ki jih polagamo na pomokan prt, prekrijemo s krpo in pustimo dobro uro, da krofi lepo vzhajajo. Vzhajane krofe ocvremo v vročem olju (cca 160oC) najprej na eni strani 3 minute, posodo pokrito pokrovko, potem krofe obrnemo in cvremo na drugi strani z odkrito pokrovko. Lepo obarvane krofe poberemo s penovko iz olja, jih položimo na papirnat prtič, jih z brizgo napolnimo z marmelado in potresemo s sladkorjem.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept za najboljšo OREHOVO POTICO

Orehova potica je najpogosteje na mizi ob raznih prazni...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Recepti: 3 zimske jedi na žlico, ki vas bodo ogrele

Zimske jedi na žlico! Enolončnice na žlico so še posebe...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Linški srčki

Jožica je pripravila recept za slastne maslene linške s...

Recepti za zdrava kosila: Polnjene paprike z rjavim rižem

Tokrat recept za odlično, okusno zdravo kosilo. Polnjen...

Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem

Čebulna juha s krompirjem je okusna in nasitna jed na ž...

Recept: Timijanov sirup pripravljen z medom

Recept za timijanov sirup! Thymus vulgaris, bolj poznan...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Iz Jožičine kuhinje: Pijana nevesta

Tokrat iz Jožičine kuhinje:Pijana nevesta. Za izdelavo ...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.