Recept za najokusnejši čokoladni sadni kruh

V prihajajočih prazničnih dnevih se boste zagotovo lotili tudi peke peciva. Preizkusite najokusnejši in enostavni recept za čokoladni sadni kruh, ki bo vaše praznike posladkal in popestril!
Čokoladni sadni kruh (foto: Fala slonček)
Čokoladni sadni kruh (foto: Fala slonček)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Potrebujete 1/2 kocke Fala kvasa za sladka testa, 3 dl mleka, 50 dag moke, 10 dag sladkorja, 5 dag masla, 2 dl kisle smetane, 2 rumenjaka, sok polovice limone, limonina lupinica, 15 dag suhega sadja: rozine, fige, ananas, banane, kaki, hruške lešniki,..

Za preliv potrebujete 10 dag jedilne čokolade, 2 dag masla, 2 žlici sladke smetane.

Kvas Fala za sladka testa raztopite v toplem mleku, ga prilijete k presejani moki. Dodate sladkor, kislo smetano, rumenjake, limonin sok in sol, ki ne sme priti v stik s kvasom. Mešate, da dobite lepo homogeno zmes, proti koncu mešanja dodate še na lističe narezano maslo. Date vzhajat na toplo in prekrijete s folijo ali prtom. Vzhajano testo stresete na pult in vmešate suho sadje z limonino lupinico. Nato testo prestavite v pekač in date še enkrat vzhajat. Ko je kolač lepo narastel, ga postavite v vročo pečico in pečete pri 220oC 30 minut in nato še 10 minut pri 180 oC.

Nad soparo raztopite maslo in jedilno čokolado in mešate ter proti koncu dodate še sladko smetano. S stopljeno čokolado prelijete ohlajen kolač. Počakate, da se čokolada strdi in razrežete.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Slovenci vse bolj cenimo, da je hrana lokalna, ali je sezonska, pa pogosto spregledamo

Slovencem je okus domačega vse bolj pomemben. Radi namr...

Beli madeži na nohtih: Kaj pomenijo?

Beli madeži na nohtih so eden izmed najpogostejših znak...

Ideje za kosilo: Svinjski file pečen s krompirjem in gobami

Svinjski file ali svinjska ribica je cenjen del svinjin...

Ali lubenica res povzroča napihnjenost? Resnica o poletni osvežitvi

V poletni vročini se težko upremo rezini sočne, rdeče l...

Kako oživiti ovenelo baziliko – korak za korakom

Bazilika je ena najbolj priljubljenih zelišč pri nas – ...

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Recept: EPSKA POLETNA SOLATA

Poleti našemu telesu bolj ustrezajo lahke jedi, ki orga...

Iz Jožičine kuhinje: Čevapčiči v listnatem testu

Odlična ideja za hitro kosilo, hladno predjed, prigrize...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.