Recept za najokusnejši čokoladni sadni kruh

V prihajajočih prazničnih dnevih se boste zagotovo lotili tudi peke peciva. Preizkusite najokusnejši in enostavni recept za čokoladni sadni kruh, ki bo vaše praznike posladkal in popestril!
Čokoladni sadni kruh (foto: Fala slonček)
Čokoladni sadni kruh (foto: Fala slonček)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Potrebujete 1/2 kocke Fala kvasa za sladka testa, 3 dl mleka, 50 dag moke, 10 dag sladkorja, 5 dag masla, 2 dl kisle smetane, 2 rumenjaka, sok polovice limone, limonina lupinica, 15 dag suhega sadja: rozine, fige, ananas, banane, kaki, hruške lešniki,..

Za preliv potrebujete 10 dag jedilne čokolade, 2 dag masla, 2 žlici sladke smetane.

Kvas Fala za sladka testa raztopite v toplem mleku, ga prilijete k presejani moki. Dodate sladkor, kislo smetano, rumenjake, limonin sok in sol, ki ne sme priti v stik s kvasom. Mešate, da dobite lepo homogeno zmes, proti koncu mešanja dodate še na lističe narezano maslo. Date vzhajat na toplo in prekrijete s folijo ali prtom. Vzhajano testo stresete na pult in vmešate suho sadje z limonino lupinico. Nato testo prestavite v pekač in date še enkrat vzhajat. Ko je kolač lepo narastel, ga postavite v vročo pečico in pečete pri 220oC 30 minut in nato še 10 minut pri 180 oC.

Nad soparo raztopite maslo in jedilno čokolado in mešate ter proti koncu dodate še sladko smetano. S stopljeno čokolado prelijete ohlajen kolač. Počakate, da se čokolada strdi in razrežete.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept za najboljšo OREHOVO POTICO

Orehova potica je najpogosteje na mizi ob raznih prazni...

Božična peka: Medenjaki

Medenjaki so piškoti, ki jih najpogosteje pečemo za Bož...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Recepti: 3 zimske jedi na žlico, ki vas bodo ogrele

Zimske jedi na žlico! Enolončnice na žlico so še posebe...

Biftek brez surovega mesa

Hitro je pripravljen, ne vsebuje surovega mesa, zelo je...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Dvobarvni orehi

Zanimive recept in slasten recept, direktno iz Jožičine...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Linški srčki

Jožica je pripravila recept za slastne maslene linške s...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Recepti za zdrava kosila: Polnjene paprike z rjavim rižem

Tokrat recept za odlično, okusno zdravo kosilo. Polnjen...

KUHALNICA: Čokoladni drobljenec z malinami

Včasih si za zajtrk zaželim kaj sladkega v kombinaciji ...

Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem

Čebulna juha s krompirjem je okusna in nasitna jed na ž...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.