Kisle kumarice so dokaj priljubljena jed. Pogosto jih jemo kot prilogo poleg raznih narezkov, pa tudi namesto solate ob kosilu ali večerji.
Pisali smo že o tem, kako zdravilna je tudi tekočina, v katero so vložene kisle kumarice, še posebej, če so te pripravljene doma. Tekočina vsebuje minerale, vitamine, mnoge antioksidante in zdravilne snovi, zato je nikar ne zlivajte proč, ampak jo koristno porabite za kisanje solat.
Kaj pa kisle kumarice? Tudi te so zelo zdravilne. Vsebujejo veliko količino vode, pomembne vlaknine in zelo malo maščob. So bogat vir mineralov, med njimi prednjačijo kalij, natrij, fosfor. Vsebujejo tudi pomembne vitamine, kot so C, A, B6 in B12, riboflavine, tiamin ter druge zdravilne snovi, ki zelo blagodejno delujejo na naš organizem.
Zakaj je dobro jesti kisle kumarice?
Ker so bogate z antioksidanti, ki ščitijo naše telo pred svobodnimi radikali, odpravljajo iz telesa strupene kemikalije, ki uničujejo naše celice.
Ker so odličen naravni probiotik, ki uravnava našo prebavo in odpravlja zaprtost, pomagajo pri množenju dobrih bakterij v črevesju, ki so bistvene za zdravo in urejeno prebavo ter zdravo črevesje.

Ker ščitijo jetra in pomagajo, da se strupeni toksini hitreje odpravijo iz telesa.
Ker preprečujejo nastanek čira na želodcu, ščitijo želodec in ga krepijo.
Ker pomagajo ščititi pred sladkorno boleznijo, odlične pa so tudi za vse tiste, ki jo imajo. Raziskave so namreč pokazale, da kisle kumarice uravnavajo krvni sladkor.