Olestra Olestra je snov, ki jo dodajajo hrani, da ta ne bi imela veliko kalorij, najdete jo tudi v hrani, na kateri piše, da je lahka. Ta snov preprečuje, absorpcijo maščob, s tem pa tudi absorpcijo beta karotenov in likopena. Raziskava je pokazala, da je njen učinek lahko ravno obraten: pospešuje nalaganje odvečnih kilogramov.
Aroma karamele Aroma umetne karamele nastane s segrevanjem sladkorja. Pogosto je v njen proces proizvodnje vključen tudi amonijak. Aromo karamele najdete v raznih napitkih, omakah, kruhu, pecivu in desertih. Če je narejena iz običajnega sladkorja, potem ni toliko škodljiva. Če pa je v njen proces vključen tudi amonijak, se ustvarjajo kemikalije, ki jih povezujejo z nastankom raka.

L-Cistein - E920 L-Cistein je aminokislina, ki jo pridobivajo iz človeških las, račjega perja ali perja kokoši. Uporabljajo pa ga kot dodatek kruhovemu testu, saj izboljšuje teksturo, vonj in okus. Poleg tega pa podaljšuje življenjsko dobo živil.
Silicijev dioksid – E551 Silicijev dioksid je kemijska spojina, ki jo uporabljajo za izdelavo stekla. To zdravju nevarno spojino pa uporabljajo tudi v restavracijah s hitro prehrano. Najdete jo v čiliju, mesnih nadevih, v vrečkah sladkorja v prahu.
Saharin Številne študije povezujejo umetno sladilo saharin z nastankom raka na mehurju. Poleg tega pa so raziskave potrdile še, da imate veliko večjo možnost, da boste predebeli, če uživate saharin namesto sladkorja.
Kalijev bromat Kalijev bromat dodajajo moki, pripomore namreč k vzhajanju testa. Je nevaren dodatek, povzroča rakava obolenja in je v mnogih državah prepovedan.
BHA – E320 BHA povzroča rakava obolenja. Dodajajo ga masti, najdete pa ga tudi v nekaterih žvečilkah.
Delno hidrogenirano rastlinsko olje Delno hidrogenirano rastlinsko olje pridobivajo z dodajanjem vodika nenasičenim maščobnim kislinam. Takšna olja pa so eden glavnih krivcev za nastanek srčno-žilnih bolezni. Olje uporabljajo po restavracijah za cvrtje hrane, najdete pa ga tudi v margarinah.

Sulfati Sulfati ohranjajo barvo hrane in preprečujejo rast bakterij s pomočjo žveplovega dioksida. So zdravju škodljivi.
Karagenan – E 407 Karagenan je polisaharid, ki ga pridobivajo iz rdečih alg. Je zgoščevalec, dodajajo ga mlečnim napitkom in dietnim izdelkom. Povzroča raka, neugodno deluje na črevesje.
Azodikarbonamid Azodikarbonamid je predelana snov, ki jo uporabljajo pri izdelavi plastike. Uporablja pa se tudi v prehranski industriji, najdete ga v hamburgerjih. Je zdravju škodljiv in v Evropski uniji prepovedan.
Titanov dioksid Titanov dioksid je beli pigment, ki ga dodajajo v živila namesto naravnih barv. Najdete ga lahko v kremah za sončenje, v posnetemu mleku, v zobnih pastah, prelivih za solate, v smetani in glazurah.