Sem star, pa ne jamram, Valentin!

Moj čas > Navdihujoče zgodbe | piše: Anton Dimc | 14.2.2016
Valentinovo … nekaterim je ta praznik všeč, drugim ne. Nam pa je všeč vse, kar prinaša ljubezen … objavljamo pesem, ki jo je poslal naš zvesti bralec Anton Dimc.
Ljubezen je lepa, če si mlad ali star! (foto: freeimages.com)
Ljubezen je lepa, če si mlad ali star! (foto: freeimages.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Ej, Valentin,Valentin …
zdaj si zame le še drag spomin!
Kje so že leta, ko okrog sem lovil še dekleta,
in kje so noči, ko spalo se ni …
Pa koliko podplatov je že luknjo dobilo,
preden se dekle je v objem moj privilo.
Nazadnje sem le eno pošteno dobil …,
sem imel pač srečo,
sploh nisem «falil«.

Zdaj se ob meni redno prebuja,
a urica moja pa zmerom zamuja.
Včasih si presenečen, ko te zbudi,
a redko se v letih teh kaj takega zgodi …

Ni umetnost postarati se,
se vsakemu tole zgodi -
umetnost je prenašati tole nadlogo,
ko redko opraviš - še domačo nalogo!
Pa kaj bi tarnal in kaj bi bentil,
lahko si vesel, da si zjutraj še živ.

Moral za vse bi reči ji - hvala,
ker včasih mal več,
včasih mal majn,
ima me še rada …
Tja prek zime do pomladi,
in od pomladi prek poletja do jeseni,
ko še trava rasti se poleni …

In če sem ji v življenju kaj dobrega naredu,
Bog zagotovo mi tega ne bo spregledu …

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtova tortica

Izdelave te tortice se lahko loti vsak, tudi tisti, ki ...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

V kavarni doma za starejše premagujejo samoto starosti

V vsakem domu za starejše ima kavarna poseben pomen. Ta...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.