Sem star, pa ne jamram, Valentin!

Moj čas > Navdihujoče zgodbe | piše: Anton Dimc | 14.2.2016
Valentinovo … nekaterim je ta praznik všeč, drugim ne. Nam pa je všeč vse, kar prinaša ljubezen … objavljamo pesem, ki jo je poslal naš zvesti bralec Anton Dimc.
Ljubezen je lepa, če si mlad ali star! (foto: freeimages.com)
Ljubezen je lepa, če si mlad ali star! (foto: freeimages.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Ej, Valentin,Valentin …
zdaj si zame le še drag spomin!
Kje so že leta, ko okrog sem lovil še dekleta,
in kje so noči, ko spalo se ni …
Pa koliko podplatov je že luknjo dobilo,
preden se dekle je v objem moj privilo.
Nazadnje sem le eno pošteno dobil …,
sem imel pač srečo,
sploh nisem «falil«.

Zdaj se ob meni redno prebuja,
a urica moja pa zmerom zamuja.
Včasih si presenečen, ko te zbudi,
a redko se v letih teh kaj takega zgodi …

Ni umetnost postarati se,
se vsakemu tole zgodi -
umetnost je prenašati tole nadlogo,
ko redko opraviš - še domačo nalogo!
Pa kaj bi tarnal in kaj bi bentil,
lahko si vesel, da si zjutraj še živ.

Moral za vse bi reči ji - hvala,
ker včasih mal več,
včasih mal majn,
ima me še rada …
Tja prek zime do pomladi,
in od pomladi prek poletja do jeseni,
ko še trava rasti se poleni …

In če sem ji v življenju kaj dobrega naredu,
Bog zagotovo mi tega ne bo spregledu …

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Velikonočne jedi skozi čas: Kaj so jedli naši predniki?

Velika noč danes diši po potici, šunki, jajcih in hrenu...

Ohranite svoje zgodbe za prihodnje generacije – podarite neprecenljiv spomin

Spomini so tisto, kar daje življenju toplino. So zgodbe...

Dan soseda: Skodelica kave, nasmeh in pogovor – danes je pravi dan za to

Vsako leto 7. aprila praznujemo Dan soseda – dan, namen...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Segedin – kako skuhamo najboljši golaž s kislim zeljem (+odlični recepti)?

Segedin je okusna mesna enolončnica, ki jo pripravimo s...

Iz Jožičine kuhinje: Sirup iz aronije

Jožica razkriva recept za sirup iz aronije...

Kako pripraviti domače vlečeno testo (Iz Jožičine kuhinje)?

Jožica razkriva, kako pripraviti odlično domače vlečeno...

Iz Jožičine kuhinje: Mesne miške

Jožica je z nami delila recept za lahko in hitro pripra...

Najbolj brani recept: Kruh brez moke

Ta recept je postal pravi internetni hit. Vsi ga pečejo...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.